والدین سمی معمولاً با ایجاد فضایی پر از دستکاری روانشناختی ، کنترل و بیتوجهی، بر روی سلامت روان فرزند خود تأثیر منفی میگذارند که این مشکلات ممکن است تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. افرادی که والدین سمی دارند، معمولاً با مشکلات خاصی روبهرو هستند که روابط، عزت نفس و سلامت روانیشان را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی ۳ مشکل اصلی میپردازیم که افرادی که والدین سمی دارند، با آنها روبهرو میشوند و چطور این چالشها میتوانند بر زندگی شخصی آنها تأثیر بگذارند.
۳ مشکل رایج در افرادی که والدین سمی داشته اند
بیشتر افرادی که با والدین سمی بزرگ میشوند، با مشکلات عاطفی و روانی خاصی دست و پنجه نرم میکنند. در اینجا ۳ مشکل رایج که افراد با والدین سمی معمولاً تجربه میکنند، آورده شده است:
اعتماد به دیگران و روابط مشکلدار
افرادی که در کنار والدین سمی بزرگ میشوند، معمولاً مشکل دارند که به دیگران اعتماد کنند. والدین سمی اغلب دروغ میگویند، دستکاری میکنند و یا ارتباطات ناسالم ایجاد میکنند که باعث میشود کودک احساس کند هیچکس را نمیتواند اعتماد کند. این مشکلات میتواند به روابط آینده فرد با دیگران نیز آسیب بزند.
عزت نفس پایین
یکی از اثرات رایج بزرگ شدن در محیطی با والدین سمی، عزت نفس پایین است. والدین سمی ممکن است فرزند خود را تحقیر کرده یا از آنها انتظارهای غیرواقعی داشته باشند، که این میتواند منجر به احساس ناتوانی و بیارزشی در فرد شود. افراد با عزت نفس پایین ممکن است در زندگی شخصی و حرفهای خود دچار مشکلاتی چون عدم اعتماد به نفس شوند.
مشکلات در تعیین مرزهای شخصی
افراد با والدین سمی معمولاً در تعیین مرزهای شخصی مشکل دارند. والدین سمی ممکن است مرزهای سالم را نقض کنند یا در امور شخصی فرزند خود دخالت کنند. این مشکلات میتواند به فرد اجازه ندهد که مرزهای سالم و معقول در روابط خود برقرار کند و باعث ایجاد اضطراب و استرس در تعاملات اجتماعی و حرفهای آنها شود.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است