
آیا شیرینی و آجیل اگزما را تشدید میکنند؟
برخی والدین تصور میکنند که خوراکیهایی مانند آجیل، شیرینی و شکلات عامل اصلی تشدید اگزما در کودکان هستند، اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که رژیمهای حذف غذایی معمولاً تأثیر قابل توجهی بر کاهش علائم اگزما ندارند، مگر در مواردی که کودک واقعاً به یک ماده غذایی خاص آلرژی داشته باشد. بنابراین، پرهیز بیدلیل از خوراکیهای نوروزی ممکن است تغذیه کودک را بدون تأثیر مثبت بر اگزما محدود کند.
پس چه باید کرد؟
کنترل و تعادل در مصرف خوراکیها: به جای حذف کامل، میزان مصرف شیرینی و آجیل را متعادل نگه دارید.
بررسی واکنشهای واقعی بدن کودک: اگر پس از مصرف یک ماده غذایی خاص، علائم اگزما تشدید شد، بهتر است با پزشک مشورت شود.
مرطوب نگه داشتن پوست: استفاده منظم از مرطوبکنندهها میتواند تأثیر بیشتری از تغییر رژیم غذایی در کنترل اگزما داشته باشد.
مدیریت عوامل محیطی: تغییرات دما، استرس و خشکی هوا در تعطیلات نوروز، اغلب بیشتر از تغذیه بر اگزما تأثیر دارند.
تحقیقات جدید نشان میدهد حذف خودسرانه غذاها از رژیم غذایی کودکان مبتلا به اگزما، بدون مشورت با پزشک متخصص، توصیه نمیشود.
به گزارش خط سلامت، به گفته محققان، اگزما ، که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته میشود، ناشی از یک پاسخ ایمنی بیش فعال است و با افزایش خطر ابتلاء به آلرژی غذایی مرتبط است.
به همین دلیل، برخی از والدین سعی میکنند از طریق یک رژیم غذایی حذفی، خارش پوست کودک شأن را مدیریت کنند.
اما رژیمهای غذایی حذفی فقط ضایعات اگزما را در حدود یک سوم از شرکتکنندگان در مطالعه اخیر، به میزان خفیفی بهبود بخشید.
دکتر «نادیا مککوکجی»، متخصص آلرژی اطفال در سیستم بهداشت جکسون در میامی فلوریدا و محقق ارشد این مطالعه، گفت: «بر اساس دستورالعملهای سازمانهای بزرگ آلرژی، رژیمهای غذایی حذفی به عنوان درمان اگزما توصیه نمیشوند.»
کودکان مبتلا به اگزما
برای این مطالعه، محققان نزدیک به ۳۰۰ والدین کودکان مبتلا به اگزما در فلوریدا جنوبی را در مورد رژیم غذایی و سلامت پوست مورد بررسی قرار دادند.
حدود ۴۲ درصد از والدین گزارش کردند که برخی غذاها باعث بدتر شدن اگزما در فرزندانشان میشود. بیشترین موارد مربوط به شیر (۳۲%)، آجیل و دانه (۱۶%) و تخم مرغ (۱۱%) بود.
نزدیک به یک چهارم (۲۳٪) از کسانی که محرک غذایی را شناسایی کردند، غذای مشکوک را به طور کامل از رژیم غذایی کودک خود حذف کردند.
محققان دریافتند از این تعداد، ۳۸ درصد هیچ بهبودی در اگزمای فرزندشان مشاهده نکردند، در حالی که ۳۵ درصد دیگر بهبود خفیف را گزارش کردند. فقط ۹ درصد گفتند که حذف غذا اگزمای کودکشان را از بین برد.
تیم تحقیق نتیجهگیری کرد: «علیرغم رژیمهای حذفی، تنها یک سوم از پاسخدهندگان شاهد بهبودی خفیف در ضایعات اگزما بودند. برای تأیید این یافتهها و بررسی بیشتر نقش رژیم غذایی در بیماری اگزما به مطالعات بزرگتری نیاز است.»
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است