استرالیا استفاده از رسانه های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرد+ تاثیر رسانه های اجتماعی بر سلامت روان کودکان

خط سلامت: ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر 16 سال توسط نخست وزیر استرالیا پیشنهاد شده است. در این مطلب از تاثیرات منفی این پلتفرم ها بر سلامت روان کودکان آگاه می شودید.

استرالیا استفاده از رسانه های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرد+ تاثیر رسانه های اجتماعی بر سلامت روان کودکان

در این عصر دیجیتال، رسانه های اجتماعی راهی عالی برای دانستن همه چیز درباره جهان است. با این حال، از طرف دیگر می تواند اثرات منفی بر سلامت روان داشته باشد و همچنین تاثیرات منفی آن برای کودکان بدتر باشد. 

به گزارش خط سلامت در همین راستا، نخست وزیر استرالیا، آنتونی آلبانیز، اخیراً از برنامه هایی برای اعمال ممنوعیت رسانه های اجتماعی برای کودکان زیر 16 سال خبر داد. به عنوان بخشی از این تصمیم قانونی، TikTok، Facebook، X و YouTube تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. این قانون پیشنهادی قرار است در اواخر نوامبر به پارلمان معرفی شود.

دلیل ممنوعیت رسانه های اجتماعی در استرالیا

نخست وزیر استرالیا که آن را طرحی «پیشرو در جهان» خواند، اعلام کرد  ممنوعیت رسانه های اجتماعی مستلزم فرآیند تأیید سن است که در این پلتفرم ها معرفی می شود. در این مرحله است که اگر کاربر کمتر از 16 سال سن داشته باشد، دسترسی ممنوع خواهد بود. آلبانیز همچنین اظهار داشت که نه والدین، بلکه شرکت های فناوری باید اطمینان حاصل کنند که افراد زیر سنی نمی توانند به این پلت فرم دسترسی داشته باشند.

اگر به کودکان کوچکتر اجازه ورود به پلتفرم های آنها داده شود، شرکت های رسانه های اجتماعی باید جریمه های سنگینی را متحمل شوند. آنو روانشناس و کارشناس سلامت روان می گوید در حالی که پلتفرم های مختلف ارتباطات و سرگرمی را تشویق می کنند و همچنین اطلاعات مهم را به نمایش می گذارند، استفاده نادرست می تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند مقایسه های اجتماعی، احساس بی کفایتی، عقده حقارت احتمالی و آزار و اذیت سایبری شود. گوئل ​علاوه بر سلامت روانی، استفاده بیش از حد می‌تواند منجر به اختلال در خواب شبانه، کاهش بهره‌وری و استانداردهای زیبایی غیرواقعی شود، تنها راه‌هایی هستند که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند بر جوانان تأثیر بگذارند.

رسانه های اجتماعی چگونه بر نوجوانان تأثیر می گذارند؟

پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک و یوتیوب با مجموعه ای از خطرات نیز همراه هستند، بنابراین نیاز به ممنوعیت رسانه های اجتماعی است. بیایید نگاهی به هر دو بیاندازیم تا مشخص کنیم آیا ممنوعیت رسانه های اجتماعی حرکت درستی است یا خیر. در اینجا برخی از راه‌های مثبتی که رسانه‌های اجتماعی بر ما تأثیر می‌گذارند آورده شده است.

تاثیر بر سلامت روان

استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی می تواند به احساس اضطراب، افسردگی و تنهایی کمک کند. قرار گرفتن مداوم در معرض تصاویر آرمانی و آرمانی می تواند منجر به اعتماد به نفس پایین و مشکلات تصویر بدن شود.

گوئل می‌گوید: نوجوانان ممکن است احساس کنند که عکس‌ها و ویدئوهای همسالان شان همیشه شاد و بدون هیچ مشکلی به نظر می‌رسند. این ممکن است احساس بی کفایتی و ناامنی را در آنها تلقین کند. مطالعه ای که در مجله Cureus منتشر شده است ، رسانه های اجتماعی را به عنوان مسئول تشدید مشکلات سلامت روان، که به عنوان نظریه رفتار جابه جا شناخته می شود، فهرست می کند.

بر اساس این تئوری، افرادی که زمان بیشتری را صرف رفتارهای کم تحرکی مانند استفاده از رسانه های اجتماعی می کنند، زمان کمتری برای تعامل اجتماعی رو در رو دارند، که ثابت شده است که هر دوی آنها در برابر اختلالات روانی محافظت می کنند.

 آزار و اذیت سایبری

آزار و اذیت سایبری، استفاده از ارتباطات الکترونیکی برای قلدری یک فرد، به یک موضوع مهم به ویژه در میان نوجوانان و جوانان تبدیل شده است. با ظهور پلتفرم های رسانه های اجتماعی، قلدرها به راحتی قربانیان خود را به صورت آنلاین مورد هدف قرار داده و مورد آزار و اذیت قرار می دهند. این شامل جعل هویت می شود.

آزار و اذیت سایبری می تواند عواقب روانی شدیدی داشته باشد و منجر به افسردگی، اضطراب و حتی خودکشی شود. یک مطالعه منتشر شده در Adolescent Health, Medicine and Therapeutics بیان می کند که آزار و اذیت سایبری نوجوانان را در معرض خطر افزایش تمایل به افسردگی، اضطراب، افکار خودکشی و نگرانی های روان تنی قرار می دهد.

 اختلال در خواب

نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش می تواند با الگوهای خواب تداخل داشته باشد و منجر به بی خوابی و خستگی شود. استفاده از گوشی هوشمند در شب می تواند منجر به مشکلات جدی شود. این نور آبی تولید ملاتونین را سرکوب می کند. این هورمون یکی از اجزای کلیدی در تنظیم چرخه خواب و بیداری است. این منجر به اختلالات خواب می شود و به کیفیت پایین خواب کمک می کند.

 اعتیاد و نگرانی های حفظ حریم خصوصی

رسانه های اجتماعی می توانند اعتیادآور باشند و منجر به کاهش بهره وری و تمرکز شوند. مطالعه‌ای که در Frontiers in Psychiatry منتشر شده است ، بیان می‌کند که استفاده بیش از حد از رسانه‌های اجتماعی ممکن است منجر به اعتیاد شود و بر عملکرد مدرسه نوجوانان و همچنین رفتار بین فردی آنها تأثیر منفی بگذارد. به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی به صورت آنلاین می تواند نوجوانان را در معرض خطر سرقت هویت و سایر تهدیدات امنیتی قرار دهد.

تصویر بدن منفی

گوئل می‌گوید قرار گرفتن در معرض استانداردهای زیبایی غیرواقعی در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند بر تصویر بدن و عزت نفس تأثیر منفی بگذارد. استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی می تواند به ایجاد اختلال بدشکلی بدن کمک کند.

انجمن روانشناسی آمریکا تحقیقاتی را بیان می کند که نشان می دهد نوجوانانی که استفاده از رسانه های اجتماعی خود را تا 50 درصد کاهش داده اند، برای چند هفته شاهد بهبود قابل توجهی در احساس خود در مورد ظاهر و وزن خود بودند..

روزانه چقدر از شبکه های اجتماعی استفاده کنیم؟

هیچ پاسخ ثابتی برای این سوال وجود ندارد. این زمان باید بر اساس تأثیر رسانه بر شما تعیین شود. اگر دچار اختلال روانی می شوید، باید مصرف فعلی خود را کاهش دهید. گوئل می گوید هر زمانی بین 30 دقیقه تا دو ساعت در روز باید خوب باشد. از هر چیزی بیشتر از این باید اجتناب کرد. برای کاهش این زمان، می‌توانید محدودیت‌های زمانی خود را تنظیم کنید و همه اعلان‌ها و هشدارها را غیرفعال کنید. در استفاده از رسانه های اجتماعی مراقب باشید و کودک خود را از تمام اثرات منفی رسانه های اجتماعی محافظت کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان