روانشناسان امریکایی: ترامپ خودشیفتگی بدخیم دارد / تفاوت خودشیفتگی بدخیم با خودشیفتگی

خط سلامت: بیش از ۲۰۰ متخصص سلامت روان در نامه‌ای علنی نسبت به وضعیت روانی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، هشدار داده و او را مبتلا به «خودشیفتگی بدخیم» معرفی کرده‌اند.

روانشناسان امریکایی: ترامپ خودشیفتگی بدخیم دارد / تفاوت خودشیفتگی بدخیم با خودشیفتگی

در یک نامه عمومی، گروهی متشکل از بیش از ۲۰۰ کارشناس سلامت روان به خطرات ناشی از «خودشیفتگی بدخیم» دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، اشاره کرده‌اند و از عواقب این وضعیت برای جامعه ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش خط سلامت، یک گروه سیاسی مخالف با دونالد ترامپ نامه‌ای را به امضای ۲۰۰ متخصص سلامت روان در سراسر دنیا رسانده که هشدار می‌دهد نامزد انتخاباتی حزب جمهوری‌خواه به دلیل ابتلا به این اختلال شخصیت فاقد صلاحیت برای رسیدن به سمت ریاست‌جمهوری در آمریکا است. در حالی که تنها دو هفته به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی مانده نامه این گروه یک صفحه را به شکل تبلیغ در روزنامه نیویورک‌تایمز به خود اختصاص داده است.

تأمین مالی این تبلیغ توسط یک گروه سیاسی به نام «Anti-Psychopath» انجام شده است. این گروه پیش از این هم صلاحیت ذهنی ترامپ برای تصدی سمت ریاست‌جمهوری را زیر سوال برده است.

خودشیفتگی بدخیم چیست؟

«خودشیفتگی بدخیم» نوعی اختلال شخصیت با ترکیبی از نشانه‌های چند اختلال روان‌شناختی شامل شخصیت خودشیفته‌، شخصیت ضداجتماعی، شخصیت دیگرآزار و شخصیت پارانوئید است.البته نام این اختلال در کتاب «راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی» (DSM) که اصلی‌ترین مرجع برای طبقه‌بندی اختلالات روان‌شناختی است به عنوان یک طبقه تشخیصی جداگانه مطرح نشده است.

در این کتاب مرجع از خودشیفتگی بدخیم به عنوان یکی از زیرطبقه‌های اختلال شخصیت خودشیفته نام برده شده است.

بیماری روانی ترامپ چه بود؟

در نامه متخصصان سلامت روان تصریح شده است: «ترامپ رفتارهایی نشان می‌دهد که با ملاک‌های تعریف‌شده در "راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی" برای اختلال شخصیت خودشیفته، اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال شخصیت پارانوئید مطابقت دارد. آنچه همه اینها را بدتر می‌کند دیگر آزاری وخیم او است که نشانه خودشیفتگی بدخیم است.»

نگارندگان نامه تصریح کرده‌اند این اختلال روان‌شناختی نخستین بار توسط «اریک فروم»، روان‌شناس آلمانی برای توضیح درباره سبقه روان‌شناختی شرورترین دیکتاتورها شرح داده شده است. این نامه در حالی نوشته شده که انجمن روان‌شناسی آمریکا گذاشتن تشخیص روی افراد بدون انجام ارزیابی‌های روان‌شناختی از آنها را عملی غیراخلاقی تلقی می‌کند. این ممنوعیت به «قاعده گلدواتر» معروف است. نام این قاعده از یک سناتور سابق آمریکایی به نام «باری گلدواتر» گرفته شده که در سال ۱۹۶۴ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود. روان‌پزشکان در آن زمان در پاسخ به سوال مجله‌ای به نام «فکت» از اصطلاحات آسیب‌شناسی روانی نظیر «هذیانی» یا «اسکیزوفرن» برای توصیف گلدواتر استفاده کرده بودند؛ سناتور آمریکایی به همین دلیل از مجله مذکور شکایت کرد و آن را مجبور به پرداخت ۷۵ هزار دلار به عنوان غرامت کرد. نگارندگان نامه در متن خود به قاعده گلدواتر هم اشاره کرده‌اند اما مدعی شده‌اند که تشخیص‌گذاری آنها بر مبنای مشاهده هزاران ساعت از رفتارهای ترامپ و همچنین مشاهدات ده‌ها نفر از کسانی که مستقیماً با او تعامل داشته‌اند استوار است. آنها نوشته‌اند: «با رجوع به DSM چندان دشوار نیست که ببینیم ترامپ واجد ملاک‌های رفتاری برای اختلال شخصیت ضد اجتماعی است.

حتی یک فرد غیربالین‌گر نیز می‌تواند مشاهده کند که الگوی رفتاری ترامپ را در سراسر عمر "ناتوانی در تبعیت از هنجارها و قوانین اجتماعی"، "دروغگویی‌های مکرر"، "بی‌اعتنایی به ایمنی دیگران"، "تحریک‌پذیری"، "رفتارهای تکانشی"، "عدم مسئولیت‌پذیری" و "عدم احساس پشیمانی" تشکیل داده است.»

در ادامه این نامه آمده است: « خودشیفته‌های بدخیم به دلیل رفتارهای دیگرآزارانه‌شان اغلب از تحمیل رنج به دیگران لذت می‌برند زیرا آنها اعتنایی به احساسات و بهزیستی دیگران، به ویژه کسانی که آنها را دشمن خودشان می‌پندارند، ندارند.»

این متخصصان در ادامه برای توصیف مصادیقی از این نوع رفتارهای ترامپ به برخی گزارش‌های رسانه‌ای استناد کرده‌ و نوشته‌اند: «به عنوان مثال، طبق روایت‌های دست‌ اول، ترامپ با روی گشاده خشونت‌هایی که در روز ۶ ژانویه رخ داده را به مدت ۳ ساعت در تلویزیون تماشا کرده و گفته می‌شود بخش‌هایی که از آنها خوشش آمده را بارها و بارها به عقب برگردانده و دوباره تماشا کرده است.»

ترامپ در نخستین دوره حضورش در کاخ سفید بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ هم بارها از سوی متخصصان سلامت روان واجد ملاک‌های اختلال‌های روان‌شناختی تشخیص داده شد. از جمله متخصصان سلامت روان که ترامپ را مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته می‌داند یکی از برادرزاده‌های او به نام «مری» است. او که روان‌شناسی بالینی است در کتابی به نام «بسیار زیاد و همیشه ناکافی» به توصیف رفتارهایی از نحوه تعامل پدر دونالد ترامپ با او پرداخته که باعث شکل‌گیری این اختلال شخصیت در او شده است. غلو در میزان اهمیت خود؛ داشتن رفتارها و نگرش‌های پرنخوت و تکبر آمیز؛ نشان دادن رفتارهای استثمارگرانه در روابط بین فردی؛ داشتن مشغولیت‌های ذهنی افراطی درباره هوش، موفقیت، زیبایی و محبوبیت نامحدود؛ مشکل در همدلی با دیگران؛ نشان دادن حسادت به دیگران و احتیاج افراطی به تحسین دیگران برخی از ملاک‌های تشخیصی اختلال شخصیت خودشیفته هستند.

تفاوت بین «خودشیفتگی» و «خودشیفتگی بدخیم»

اصلی‌ترین تفاوت بین «خودشیفتگی» و «خودشیفتگی بدخیم» این است که در اختلال دوم برخی از ویژگی‌های دیگر اختلالات شخصیت نظیر جامعه‌ستیز، پارانوئید و دیگرآزار نیز به همراه نشانه‌های خودشیفتگی حضور دارد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان