افراد معمولا بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب ( یعنی درست زمانی که برای شروع روز آماده می شوند)، بیشترین میزان استرس را تجربه می کنند.
به گزارش خط سلامت محققان برای کاهش استرس صبحگاهی راهکارهای متعددی ارائه کرده اند، برای مثال آن ها پیشنهاد می کنند استفاده از رسانههای اجتماعی، برنامههای تلویزیونی و بازیهای ویدیویی را در هنگام صبح محدود کنید.
استرس زا ترین زمان روز
محققان از هزاران بزرگسال پرسیدند که چه زمانی بیشترین استرس را در طول روز دارند و ۵۱ درصد از داوطلبان اعتراف کردند که از همان لحظه ای که از رختخواب بیرون می آیند، اغلب در اضطراب غوطهور می شوند.
یک نظرسنجی جدید از ۲ هزار بزرگسال نشان داده که آماده شدن برای کار و بردن کودکان به مدرسه، صبح را به پر استرس ترین زمان روز تبدیل می کند.
اما میانگین زمانی از روز که بیشتر افراد در آن احساس استرس میکردند، ساعت ۸:۱۵ صبح بود.
بیشتر بزرگسالان ادعا کرده اند که در این زمان، به دلیل مشکلات و اتفاقات غیرمنتظره معمولاً حدود ۲۰ دقیقه از وقت خود را از دست میدهند. گم کردن کلید خانه، خواب ماندن، انتخاب لباس و به مدرسه رفتن فرزندان از جمله دغدغه های معمول صبحگاهی ذکر شدند.
استرس یک زنگ خطر مهم برای مشکلات سلامتی
بیش از نیمی از بزرگسالان در این نظرسنجی احساس می کردند «هرگز» زمان کافی در طول روز برای انجام تمامی وظایف و تعهدات خود ندارند. حداقل ۳۵ درصد از پاسخدهندگان اظهار کرده اند که در اوایل روز، نوعی استرس را تجربه میکنند. اما اکثریت شرکتکنندگان گفتند که این احساس را در تمام طول روز دارند. حدود ۴۷ درصد گفتند که در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری در زندگی خود مشغولیت دارند.
این یافتهها پیامدهای نگرانکننده جدیدی را به مطالعات اخیر اضافه کرده که هشدار داده اند استرس، عصبی بودن یا خستگی در میانسالی ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را افزایش دهد.
۳۵ درصد از افراد ادعا کردند که نمی دانند چگونه زمانی را برای انجام کارهایی که ممکن است آنها را خوشحال کند، پیدا کنند. تقریباً ۳۷ درصد از افراد گفتند که «فراموش کردهاند» چگونه برای خواستههای خود وقت بگذارند. اما به طور کلی استرس بیشتری در صبحها گزارش شده بود.
والدین در میان شرکتکنندگان نظرسنجی معتقد بودند که غیر قابل پیشبینی بودن احساسات بچهها اغلب باعث میشود که حتی برنامه صبحگاهی که به خوبی برنامهریزی شده به یک هرج و مرج تبدیل شود.
راه هایی برای کاهش استرس صبحگاهی
محققان همچنین چند نکته برای کمک به کاهش استرس ناشی از کارهای روزمره صبحگاهی، از جمله کنار گذاشتن تلفن همراه و آماده کردن ناهار در شب قبل ارائه کردند.
آماده شدن از شب قبل، چه با انتخاب و آماده کردن لباس ها و چه در بستهبندی ناهار روز بعد میتواند به کاهش سطح استرس در صبح زود کمک کند.
ایجاد یک برنامه صبحگاهی ساده تر و ثابت که همه افراد خانواده می توانند به آن پایبند باشند نیز تاثیرگذار است. زیرا این کار به شما کمک می کند که در آن روزهایی که خسته از خواب بیدار می شوید، از «حافظه عضلانی» خود استفاده کنید.
به والدین توصیه می شود که حداقل ۳۰ دقیقه زودتر فرزندانشان از خواب بیدار شوند و مقداری وقت آزاد را به آمادگی خود اختصاص دهند.
آنها همچنین می توانند با واگذاری وظایف و مسئولیت های بیشتر به فرزندان خود و تمرکز بر کارهای مفیدی که مناسب سن آن ها هستند، از استرس خود بکاهند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: عصر ایران