اگر فشار خون تان بالا است لب به این 15 ماده غذایی نزنید!

خط سلامت: مدیریت فشار خون بالا برای حفظ سلامت کلی بدن ضروری است و یکی از مؤثرترین راه‌ها برای کنترل آن، تنظیم رژیم غذایی است.

اگر فشار خون تان بالا است لب به این 15 ماده غذایی نزنید!

برخی از غذاها می‌توانند فشار خون را بدتر کنند، باعث شوند قلب بیشتر کار کند و منجر به عوارض احتمالی شوند. اگر از فشار خون بالا رنج می‌برید، مهم است که از غذاهایی که سرشار از سدیم، چربی‌های ناسالم و قند زیاد هستند، پرهیز کنید.

به گزارش خط سلامت در این مقاله، 15 نوع غذای مضر برای فشار خون بالا را معرفی می‌کنیم که باید از خوردن آن‌ها خودداری کنید.

اگر فشار خون بالا دارید این 15 ماده غذایی را نخورید

در صورتی که فشار خون بالا دارید، مصرف برخی از غذاها می‌تواند وضعیت شما را بدتر کند. در ادامه، 15 غذایی که باید از خوردن آن‌ها پرهیز کنید آورده شده است:

نمک و مواد غذایی پر سدیم

مصرف زیاد نمک و غذاهای پردازش شده که حاوی سدیم بالا هستند، می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود. این شامل غذاهای کنسرو شده، سوپ‌های آماده و انواع تنقلات می‌شود.

فست فودها

فست فودها اغلب حاوی مقادیر زیادی چربی ترانس، سدیم و کالری هستند که می‌توانند فشار خون را بالا ببرند.

گوشت‌های فرآوری‌شده

گوشت‌هایی مانند سوسیس، کالباس و بیکن، که حاوی مقدار زیادی نمک و چربی‌های ناسالم هستند، فشار خون را افزایش می‌دهند.

نوشیدنی‌های شیرین

نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند باعث افزایش وزن و فشار خون شوند. مصرف زیاد قندها می‌تواند مقاومت بدن به انسولین را افزایش دهد که به نوبه خود به فشار خون بالا کمک می‌کند.

الکل

مصرف الکل می‌تواند فشار خون را به طور چشمگیری افزایش دهد. بهتر است مقدار مصرف را محدود کنید.

غذاهای سرخ‌شده

غذاهای سرخ‌شده مانند سیب‌زمینی سرخ کرده و مرغ سرخ‌شده سرشار از چربی‌های ناسالم هستند که می‌توانند فشار خون را بالا ببرند.

پنیرهای فرآوری‌شده

پنیرهایی که فرآوری شده و نمک زیادی دارند، مانند پنیرهای خامه‌ای و پنیرهای بسته‌بندی شده، می‌توانند فشار خون را افزایش دهند.

غذاهای غنی از چربی‌های ترانس

غذاهایی که حاوی چربی‌های ترانس هستند، مانند برخی شیرینی‌ها، کیک‌ها و بیسکویت‌ها، به افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند.

نوشیدنی‌های کافئین‌دار

مصرف بیش از حد کافئین، مانند قهوه و انرژی‌زاها، می‌تواند باعث افزایش موقت فشار خون شود. برای کنترل فشار خون بهتر است مصرف آن‌ها را محدود کنید.

غذاهای پرکالری و کم‌مغذی

غذاهایی که کالری زیادی دارند ولی مواد مغذی کمی دارند (مانند میان‌وعده‌ها و غذاهای شیرین) می‌توانند منجر به افزایش وزن و فشار خون شوند.

آجیل‌های شور

اگرچه آجیل‌ها منابع خوبی از چربی‌های سالم هستند، اما آجیل‌های شور که حاوی سدیم بالا هستند، می‌توانند به افزایش فشار خون کمک کنند.

غذاهای حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

غذاهایی که حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید و پاستاهای سفید هستند، می‌توانند به افزایش فشار خون و مشکلات وزنی کمک کنند.

پاستا و برنج سفید

مصرف زیاد پاستا و برنج سفید که فاقد فیبر هستند، می‌تواند باعث افزایش قند خون و فشار خون شود.

غذاهای غنی از آکریلامید

غذاهایی مانند سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده که به طور معمول حاوی آکریلامید هستند، می‌توانند بر فشار خون تأثیر منفی بگذارند.

چربی‌های اشباع شده

غذاهایی که حاوی چربی‌های اشباع‌شده زیادی هستند، مانند گوشت‌های چرب و محصولات لبنی پرچرب، می‌توانند فشار خون را افزایش دهند.

با کاهش مصرف این غذاها و جایگزینی آن‌ها با مواد غذایی سالم‌تر مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های کم‌چرب و غلات کامل، می‌توانید فشار خون خود را بهتر مدیریت کرده و به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان