بیماری لژیونر چیست؟

خط سلامت: بیماری لژیونر نوعی ذات الریه است که توسط باکتری لژیونلا ایجاد می‌شود. این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود و تنها از طریق استنشاق قطرات ریز آب آلوده به باکتری لژیونلا انتقال پیدا می‌کند. در این مقاله به علائم، عوامل خطر، درمان و روش‌های پیشگیری از بیماری لژیونر پرداخته‌ایم.

بیماری لژیونر چیست؟

 

 

بیماری لژیونر یک نوع پنومونی است که به‌وسیله باکتری لژیونلا ایجاد می‌شود. این بیماری معمولاً پس از استنشاق قطرات ریز آب آلوده به باکتری لژیونلا، ریه‌ها را آلوده می‌کند.

به گزارش خط سلامت هرچند بیشتر افراد سالم که در معرض لژیونلا قرار دارند بیمار نمی‌شوند، اما این بیماری می‌تواند برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا افراد مسن، بسیار جدی باشد.

علائم بیماری لژیونر

علائم بیماری لژیونر معمولاً بین دو تا ده روز پس از قرار گرفتن در معرض باکتری لژیونلا ظاهر می‌شود. علائم شامل موارد زیر هستند:

تب

سرفه

تنگی نفس

حالت تهوع

استفراغ

اسهال

اگر دچار مشکلات تنفسی یا تب شدید شدید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عواملی که باعث بیماری لژیونر می‌شوند

بیماری لژیونر ناشی از باکتری لژیونلا است. این باکتری می‌تواند در منابع آب طبیعی یا مصنوعی مانند وان آب گرم، سر دوش‌ها، استخرهای شنا، واحدهای تهویه مطبوع بزرگ و سیستم‌های لوله کشی رشد کند. سیستم‌های تهویه مطبوع بزرگ، به‌ویژه آن‌هایی که برج‌های خنک‌کننده دارند، به دلیل وجود آب در این سیستم‌ها، می‌توانند محیط مناسبی برای رشد این باکتری‌ها باشند.

چه کسانی در معرض خطر هستند؟

در حالی که همه افراد در معرض ابتلا به بیماری لژیونر قرار دارند، برخی افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری و عوارض آن هستند. این افراد عبارتند از:

افراد بالای 50 سال

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند

سیگاری‌ها

افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن تنفسی، قلبی، کلیوی یا دیابت

افرادی که تحت درمان‌های سرطان قرار دارند

تشخیص بیماری لژیونر

بیماری لژیونر معمولاً از طریق آزمایش‌های ادرار که آنتی‌ژن باکتری لژیونلا را شناسایی می‌کنند، تشخیص داده می‌شود. همچنین پزشک ممکن است برای بررسی وضعیت ریه‌ها و تأیید ابتلا به ذات‌الریه از آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن قفسه سینه استفاده کند.

درمان بیماری لژیونر

بیماری لژیونر با آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند لووفلوکساسین و آزیترومایسین درمان می‌شود. این آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باکتری لژیونلا را از بین ببرند.

در صورت شدید بودن بیماری، این داروها به‌صورت داخل وریدی تجویز می‌شوند. در برخی موارد، بیمارانی که دچار نارسایی تنفسی می‌شوند ممکن است نیاز به تهویه مکانیکی در بخش مراقبت‌های ویژه داشته باشند.

پیشگیری از بیماری لژیونر

برای پیشگیری از بیماری لژیونر، مهم‌ترین اقدام، نگهداری صحیح سیستم‌های آبی است. این شامل تمیز کردن و ضدعفونی کردن منبع‌های آب و سیستم‌های تهویه است.

بیماری لژیونر یک بیماری جدی است که می‌تواند عوارض خطرناکی مانند نارسایی تنفسی یا حتی مرگ به دنبال داشته باشد. آگاهی از علائم، عوامل خطر و روش‌های درمان و پیشگیری می‌تواند به کاهش شیوع این بیماری کمک کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان