اگر کم کاری تیروئید دارید این 9 غذا برای تان سم است!

خط سلامت: اگر به کم‌کاری تیروئید مبتلا هستید، انتخاب غذاهای مناسب می‌تواند نقش مهمی در مدیریت این وضعیت داشته باشد.

اگر کم کاری تیروئید دارید این 9 غذا برای تان سم است!

برخی از غذاها می‌توانند جذب ید و داروهای تیروئید را کاهش دهند و بر عملکرد تیروئید تأثیر منفی بگذارند. برای بهبود وضعیت تیروئید خود، باید از مصرف برخی غذاها خودداری کرده یا آن‌ها را محدود کنید.

به گزارش خط سلامت در این مقاله، ۹ نوع غذایی که ممکن است در صورت کم‌کاری تیروئید باید محدود شوند یا از آن‌ها اجتناب کنید، معرفی می‌شود.

غذاهای مبتنی بر سویا

سویا می‌تواند جذب ید را مختل کند که ماده مغذی حیاتی برای عملکرد تیروئید است. بنابراین، مصرف محصولات سویا مانند توفو و شیر سویا باید با فاصله زمانی از داروهای تیروئید صورت گیرد.

سبزیجات چلیپایی

سبزیجاتی مانند بروکلی، گل‌کلم و کلم بروکسل که حاوی گواتروژن هستند، در صورت مصرف خام می‌توانند مانع جذب ید شوند و عملکرد تیروئید را تحت تاثیر قرار دهند. پختن این سبزیجات می‌تواند اثرات منفی آنها را کاهش دهد.

فست فود

غذاهای فرآوری‌شده: این غذاها معمولاً حاوی سطوح بالایی از سدیم هستند که می‌تواند مشکلات تیروئید را تشدید کند. همچنین، این غذاها از نظر مواد مغذی ضعیف هستند و ممکن است به التهاب کمک کنند.

غذاهای قندی

قندهای تصفیه‌شده مانند آب‌نبات‌ها و نوشابه‌ها می‌توانند مشکلات متابولیک را در افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید تشدید کنند، زیرا این غذاها می‌توانند باعث افزایش وزن و نوسانات انرژی شوند.

غذاهای پرچرب

غذاهای سرخ‌شده و چربی‌های اشباع‌شده ممکن است بر جذب داروهای تیروئید تأثیر منفی بگذارند. مصرف این نوع غذاها می‌تواند باعث کاهش کارایی تولید هورمون تیروئید شود.

قهوه

نوشیدن قهوه بلافاصله پس از مصرف داروهای تیروئید می‌تواند باعث کاهش جذب این داروها شود. بنابراین بهتر است حداقل 30 دقیقه پس از مصرف دارو قهوه بنوشید.

الکل

مصرف الکل می‌تواند بر تولید هورمون تیروئید تأثیر بگذارد و علائم کم‌کاری تیروئید را بدتر کند. لازم است از مصرف الکل خودداری کنید.

برخی از میوه‌ها و آجیل‌ها

میوه‌هایی مانند هلو و توت‌فرنگی و برخی از آجیل‌ها مانند بادام و گردو ممکن است بر جذب ید تأثیر بگذارند. مصرف این موارد باید محدود شود.

گلوتن

افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید، به ویژه در صورت وجود بیماری تیروئیدیت هاشیموتو، ممکن است به گلوتن حساسیت داشته باشند. در این صورت، مصرف غذاهای حاوی گلوتن باید کاهش یابد.

با محدود کردن این غذاها و انتخاب مواد غذایی مناسب می‌توانید به مدیریت بهتر کم‌کاری تیروئید کمک کنید.

 
 
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست