متخصصان تغذیه معتقدند برخی ادویهها مانند فلفل چیلی، دارچین و زنجبیل نه تنها طعم غذا را بهتر میکنند، بلکه متابولیسم را افزایش داده و به سوزاندن چربیهای اضافی کمک میکنند.
به گزارش خط سلامت در این مطلب با ۶ ادویه برتر برای افزایش متابولیسم آشنا خواهید شد. این ادویهها با تحریک چربیسوزی ، کاهش اشتها و تنظیم قند خون، ابزاری طبیعی برای بهبود سلامت متابولیک هستند. اگر به دنبال راهکارهایی سالم و ساده برای مدیریت وزن و انرژی خود هستید، این مقاله را از دست ندهید!
منظور از متابولیسم چیست؟
متابولیسم به واکنشهایی اشاره دارد که در سلولهای بدن شما رخ میدهد تا انرژی لازم برای فرآیندهای حیاتی مانند رشد، حرکت و ترمیم را فراهم کند. سرعت متابولیسم شما، مقدار انرژی است که بدن برای انجام وظایف روزانه مانند فعالیتهای بدنی و هضم غذا مصرف میکند. عواملی مانند سن، جنسیت، سطح فعالیت بدنی و وضعیت سلامت عمومی بر متابولیسم شما تأثیر میگذارند.
داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل غذاهای مغذی باشد و فعالیت بدنی منظم میتواند به حفظ متابولیسم سالم کمک کند. اگرچه هیچ ماده غذایی نمیتواند به طور چشمگیری متابولیسم را افزایش دهد، اما تحقیقات نشان داده که برخی ادویهها ممکن است به افزایش متابولیسم و سوختن کالری بیشتر کمک کنند. در ادامه، 6 ادویه که اثرات مثبتی بر متابولیسم دارند را معرفی میکنیم.
۶ ادویه شگفتانگیز برای افزایش متابولیسم
برخی از بهترین ادویه ها برای افزایش متابولیسم عبارت است از:
فلفل چیلی
فلفلهای تند مانند فلفل چیلی سرشار از ترکیبات طبیعی به نام کپسایسین هستند که مسئول طعم تند آنها هستند.
کپسایسین خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد و ممکن است مصرف انرژی و چربیسوزی را افزایش دهد. یک مطالعه نشان داد افرادی که به مدت 12 هفته روزانه 4 میلیگرم کپسایسین مصرف کردند، 5.91 درصد بیشتر از گروهی که دارونما مصرف میکردند چربی بدن خود را از دست دادند. همچنین، کپسایسین ممکن است به کاهش اشتها و افزایش مصرف انرژی کمک کند.
اما نتایج همه مطالعات در این زمینه مشابه نیست. برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف فلفل تند لزوماً باعث کاهش وزن نمیشود و در برخی موارد، افرادی که غذاهای تند بیشتری میخورند، شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری دارند.
دارچین
دارچین یکی از ادویههای محبوب است که از پوست درخت دارچین تهیه میشود. ترکیب اصلی موجود در دارچین به نام سینامالدئید میتواند مصرف کالری و فرآیند گرمازایی (ترموژنز) را افزایش دهد.
بررسیها نشان دادهاند که مصرف مکملهای دارچین با دوز 2 گرم یا بیشتر در روز به مدت حداقل 12 هفته میتواند باعث کاهش وزن بدن، دور کمر و شاخص توده بدنی شود. دارچین همچنین به تنظیم قند خون و کاهش سطح چربی خون کمک میکند و سلامت متابولیک را بهبود میبخشد.
زنجبیل
ریشه زنجبیل با طعم تند و گرم خود، مادهای محبوب در غذاهای مختلف است. تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات موجود در زنجبیل، مانند 6-جینجرول، میتوانند اشتها را کاهش داده و گرمازایی را افزایش دهند.
یک مطالعه نشان داد مصرف زنجبیل به کاهش وزن بدن و نسبت دور کمر به باسن کمک میکند. با این حال، تمامی مطالعات نتایج مشابهی را گزارش نکردهاند و تحقیقات بیشتری برای درک اثرات زنجبیل بر متابولیسم مورد نیاز است.
زردچوبه
زردچوبه، ادویهای با رنگ طلایی درخشان، حاوی ترکیب فعالی به نام کورکومین است. کورکومین میتواند مصرف انرژی را افزایش داده و از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند.
بررسی مطالعات نشان داده است که مصرف مکملهای کورکومین میتواند وزن بدن، دور کمر و درصد چربی بدن را کاهش دهد. همچنین کورکومین به تنظیم پروتئینی به نام آدیپونکتین کمک میکند که در فرایندهای متابولیکی، مانند سوختوساز اسیدهای چرب، نقش دارد.
زیره سبز
زیره، ادویهای است که در غذاهای مختلف استفاده میشود و ممکن است با افزایش چربیسوزی و کاهش اشتها به متابولیسم کمک کند.
یک مطالعه نشان داد مصرف روزانه زیره با دوزهای مختلف به مدت 8 تا 24 هفته میتواند به کاهش وزن بدن و دور کمر کمک کند. همچنین مصرف زیره به کاهش سطح کلسترول LDL و بهبود سلامت متابولیک کمک میکند.
زعفران
زعفران از گل کروکوس تهیه میشود و مکمل زعفران میتواند مسیرهای متابولیکی را که مسئول تنظیم وزن بدن و قند خون هستند، فعال کند.
در یک مطالعه روی زنان مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2، افرادی که مکمل زعفران مصرف کردند و در تمرینات ورزشی شرکت کردند، کاهش بیشتری در وزن بدن و چربی داشتند. زعفران همچنین میتواند سطح هورمون آیریزین را افزایش دهد که در تنظیم متابولیسم نقش دارد.
ادویههای دیگر برای متابولیسم
ادویههایی مانند شنبلیله، هل و فلفل سیاه نیز ممکن است اثرات مثبتی بر متابولیسم داشته باشند، اما شواهد انسانی در این زمینه محدود است.
اگرچه مصرف ادویهها میتواند به بهبود متابولیسم کمک کند، اما تغییرات گستردهتر در سبک زندگی مانند افزایش فعالیت بدنی، داشتن خواب کافی و مصرف آب بیشتر نیز ضروری است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است