کشف جدید محققان: داروهای دیابت خطر سنگ کلیه و نقرس را کاهش می دهند

خط سلامت: تحقیقات جدید نشان می‌دهد داروهای دیابت نوع 2 مانند کاناگلیفلوزین و داپاگلیفلوزین نه تنها به کنترل قند خون کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند خطر ابتلا به مشکلاتی مانند سنگ کلیه و نقرس را تا 30 درصد کاهش دهند.

کشف جدید محققان: داروهای دیابت خطر سنگ کلیه و نقرس را کاهش می دهند

بر اساس تحقیقات اخیر، داروهای SGLT-2 برای افراد مبتلا به دیابت  می‌توانند علاوه بر کاهش مرگ زودهنگام و بستری شدن در بیمارستان، از بروز مشکلاتی مانند سنگ کلیه و نقرس جلوگیری کنند. این داروها با کمک به دفع مایعات اضافی از بدن، عملکرد کلیه‌ها را بهبود بخشیده و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از دیابت را کاهش می‌دهند.

به گزارش خط سلامت این کشف مهم می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران دیابتی کمک کرده و پزشکان را به تجویز این داروها برای جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با دیابت ترغیب کند.

داروی دیابت و کاهش خطر سنگ کلیه

تحقیقات نشان می‌دهد داروی دیابت همچنین می‌تواند به کاهش خطر سنگ کلیه کمک کند.

محققان کانادایی دریافته‌اند که داروهای جدید دیابت می‌توانند علاوه بر کنترل قند خون، به کاهش خطر ابتلا به سنگ‌های کلیه و نقرس نیز کمک کنند. این داروها که شامل کاناگلیفلوزین و داپاگلیفلوزین می‌شوند، به بدن کمک می‌کنند تا مایعات اضافی را از طریق ادرار دفع کند و عملکرد کلیه‌ها را بهبود بخشد.

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که بیماران دیابتی که از داروهای SGLT-2 استفاده می‌کنند، خطر مرگ زودهنگام یا بستری شدن در بیمارستان را تا بیش از یک چهارم کاهش می‌دهند. اکنون، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا یافته‌اند که استفاده از این داروها خطر ابتلا به سنگ کلیه و نقرس را در افراد دیابتی تا 30 درصد کاهش می‌دهد.

دیابت و ارتباط آن با سنگ کلیه و نقرس

دیابت نوع 2 که بیشتر از 90 درصد مبتلایان به دیابت را شامل می‌شود، به دلیل بالا بودن طولانی‌مدت قند خون می‌تواند به مشکلاتی چون کوری، از دست دادن اندام‌ها و نارسایی قلبی منجر شود. سنگ کلیه و نقرس در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شایع‌تر است، زیرا دیابت به کلیه‌ها آسیب می‌زند و احتمال ابتلا به این مشکلات را افزایش می‌دهد.

سنگ کلیه رسوبات سختی از مواد معدنی و نمک است که می‌تواند دردناک باشد. دیابت به دلیل فشاری که به کلیه‌ها وارد می‌کند، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. همچنین، نقرس که ناشی از تجمع اسید اوریک در مفاصل است، با عملکرد ضعیف کلیه‌ها ارتباط دارد.

نتایج تحقیق جدید

در تحقیقاتی که توسط دانشگاه بریتیش کلمبیا بر روی 20,000 بیمار دیابتی انجام شد، مشخص شد که افرادی که کاناگلیفلوزین یا داپاگلیفلوزین مصرف می‌کردند، 30 درصد کمتر از افرادی که این داروها را مصرف نمی‌کردند به سنگ کلیه یا نقرس مبتلا شدند.

پروفسور دیوید استرین، متخصص دیابت در دانشگاه اکستر، تاکید کرد که شواهد نشان می‌دهند این داروها باید جزء اولین انتخاب‌های درمانی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 قرار گیرند. علیرغم این که اکنون می‌دانیم این داروها می‌توانند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشند، متاسفانه هنوز در بسیاری از موارد توسط پزشکان تجویز نمی‌شوند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان