موز میوه ای شیرین و نرم است که در سرتاسر جهان محبوب می باشد. برخلاف آنچه بسیاری از مردم معتقدند، پوست موز نه تنها برای خوردن بی خطر است، بلکه فواید زیادی برای سلامتی دارد.
به گزارش خط سلامت علاوه بر فواید تغذیه ای خوردن پوست موز ، فواید زیست محیطی نیز دارد. در این مطلب به 15 کاربرد بی نظیر پوست موز می پردازیم؛ با ما همراه باشید.
فواید پوست موز برای سلامتی
فرهنگهای مختلف قرنها از پوست موز برای کمک به رفع نگرانیهای سلامتی استفاده کردهاند، و اکنون ما علمی را پشتیبان آن ایجاد کردهایم.
مبارزه با میکروب ها
مانند شربت سنجد، پونه کوهی و سایر گیاهان، موز نیز سرشار از فنل های آنتی اکسیدانی است. نه تنها این، موز دارای خواص قوی مبارزه با میکروب است. محققان دریافتند ترکیبات موجود در پوست موز با انواع میکروب هایی که باعث عفونت زخم می شوند مبارزه می کند. در یک مطالعه نشان داده شد در برابر مخمر کاندیدا آلبیکنس موثر است.
سرشار از آنتی اکسیدان
در سال 2011، محققان ظرفیت آنتی اکسیدانی لایه برداری های مختلف را بررسی کردند. آنها دریافتند پوست نارس و سبز موز نسبت به پوست رسیده دارای آنتی اکسیدان بیشتری است. هر چه سطح آنتی اکسیدان بالاتر باشد، از بین بردن رادیکال های آزاد بیشتری می تواند انجام دهد.
این بدان معنا نیست که پوست های رسیده فواید خود را ندارند ... آنها در مهار فعالیت اکسید نیتریک بهتر هستند. اکسید نیتریک به عنوان یک مولکول سیگنال در بدن عمل می کند و نقش مهمی در عملکردهای خاص بدن دارد. با این حال، اکسید نیتریک بیش از حد در بدن منجر به التهاب و بیماری های مزمن می شود. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه مهار اکسید نیتریک می تواند منجر به نتایج مثبت بیشتری در بیماری ها شود.
حمایت از کبد و پروستات
کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان های موجود در موز نیز می توانند به سایر سیستم های اندام کمک کنند. در یک مطالعه در سال 2016 در پزشکی تجربی و درمانی، محققان پوست موز را برای محافظت از کبد بررسی کردند.
پلی فنول های موز باعث افزایش گلوتاتیون ، هورمون سم زدایی بدن می شود. لایه برداری همچنین التهاب را کاهش داده و از سلول های کبد محافظت می کند.
طبق گفته کلینیک مایو، با افزایش سن مردان، بزرگ شدن غده پروستات و ایجاد مشکلات مثانه رایج است. تحقیقات نشان می دهد که عصاره پوست موز ممکن است از سلامت پروستات حمایت کند.
کمک به سم زدایی
دانشمندان در حال بررسی پوست موز به عنوان راهی برای تصفیه آب هستند. تصور می شود که آنها به عنوان یک جاذب عمل می کنند و به فلزات سنگین و آفت کش ها مانند زغال چوب متصل می شوند.
در سال 2013، دانشمندان از پوست موز برای حذف آفت کش ها از آب استفاده کردند. مقاله ای در سال 2020 در BMC Chemistry همچنین نشان داد که پودر موز فلز سنگین سمی کروم را از آب حذف می کند.
پس همه اینها چه معنایی برای ما دارد؟ خوردن پوست آن می تواند به سم زدایی کمک کند.
پوست موز برای خواب بهتر
موز و پوست هر دو حاوی آمینو اسیدهایی هستند که بدن ما برای ساخت ملاتونین، هورمون خواب به آن نیاز دارد. طبق مقاله ای در فوربس :
پتاسیم و منیزیم شل کننده های طبیعی عضلات هستند و موز منبع خوبی از هر دو است. آنها همچنین حاوی اسید آمینه L-تریپتوفان هستند که در مغز به 5-HTP تبدیل می شود. سپس 5-HTP به سروتونین (یک انتقال دهنده عصبی آرامش بخش) و ملاتونین تبدیل می شود.
پوست موز برای باغبانی
هنگام کاشت نهال، قطعات پوست موز را به سوراخ اضافه کنید . این باعث تقویت تغذیه آنها در اولین شروع کار می شود.
جلوگیری از شته ها: پوست موز را در اطراف پایه بوته های رز و سایر گیاهانی مانند شته ها قرار دهید. با کمی خاک بپوشانید تا از ازدید حیوانات جوینده جلوگیری شود.
کود: پوست خشک و آسیاب شده را در خاک مخلوط کنید یا روی آن پخش کنید. کرم ها نیز دوست دارند آنها را بجوند.
چگونه از پوست موز استفاده کنیم؟
در اینجا چند راه دیگر برای گنجاندن بیشتر پوست موز در رژیم غذایی شما آورده شده است.
پوست موز خشک و آسیاب شده آردی غنی از آنتی اکسیدان می سازد. آن را به تقریباً هر محصول پخته ای اضافه کنید تا مقداری از آرد موجود در دستور غذا را جایگزین کنید. بر اساس تحقیقات سال 2018 در مجله علوم و کشاورزی مواد غذایی ، آرد بیش از حد موز اگرچه می تواند طعم تلخی را ایجاد کند .
می توانید آرد پوست موز را خودتان درست کنید یا از اینجا تهیه کنید. این پودر غنی از آنتی اکسیدان در کلوچه ها و کیک هایی مانند:
نان موز و کلوچه
پنکیک
چای: یکی از ساده ترین راه ها برای داشتن پوست موز بیشتر در زندگی، تهیه چای موز است. پوست موز تازه یا خشک خرد شده موثر خواهد بود. به خاطر داشته باشید که پوست سبز دارای آنتی اکسیدان های بیشتری است، اما خشکی بیشتری نیز دارد. در اینجا دستور العمل چای پوست موز آورده شده است .
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است