درمان قطعی شوره سر با راهکاری باور نکردنی در طب سنتی

خط سلامت: شوره سر یکی از عارضه های پوست سر است که می توان با چند راهکار ساده آن را درمان کرد.

درمان قطعی شوره سر با راهکاری باور نکردنی در طب سنتی

شوره سر یک اختلال رایج و مزمن پوست سر است و مشخصه آن خارش و پوسته پوسته شدن پوست کف سر است. با اینکه شوره سر مشکلی مسری یا جدی نیست، اما ظاهری ناخوشایند دارد.

به گزارش خط سلامت، برای همین است که درمان شوره سر و رفع شوره و خارش سر یکی از مهمترین دغدغه‌های افرادی است که به ظاهر خود اهمیت می‌دهند. در بیانی دیگر شوره سر ریخته شدن سلول‌های مرده اِسکالپ (فضای آناتومیک پوست سر، از رُستَنگاه مو تا گردن) است و نباید با خشکی پوست سر اشتباه گرفته شود.  

دلایل شوره سر

شوره سر ممکن است دلایل مختلفی از جمله پوست چرب و تحریک شده، عدم استفاده از شامپو به اندازه‌ی کافی، پوست خشک، حساسیت به محصولات مراقبت از مو (درماتیت تماسی)، قارچی شبیه مخمر (مالاسزیا) که از چربی پوست سر اکثر بزرگسالان تغذیه می‌کند و همچنین سایر بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما داشته باشد.

شوره سر یک اختلال رایج و مزمن پوست سر است و مشخصه آن خارش و پوسته پوسته شدن پوست کف سر است. با اینکه شوره سر مشکلی مسری یا جدی نیست، اما ظاهری ناخوشایند دارد. برای همین است که درمان شوره سر و رفع شوره و خارش سر یکی از مهمترین دغدغه‌های افرادی است که به ظاهر خود اهمیت می‌دهند. 

در بیانی دیگر شوره سر ریخته شدن سلول‌های مرده اِسکالپ (فضای آناتومیک پوست سر، از رُستَنگاه مو تا گردن) است و نباید با خشکی پوست سر اشتباه گرفته شود. 

پوست انسان در خارجی‌ترین سطح خود به دلیل داشتن کراتین، مدام در حال بازسازی سلولی است و این بدین معنا است که در تماس مداوم با اشیا، سلول‌های اپیدرم از بین می‌روند و نیاز به جایگزینی دارند. 

این بازسازی در همه سطح بدن وجود دارد ولی هنگامی که در اسکالپ سر به دلیلی این روند مرگ سلولی افزایش پیدا کند به شکل ذرات قابل دیدن یا به اصطلاح شوره سر پدیدار می‌شود. 

شوره سر ممکن است دلایل مختلفی از جمله پوست چرب و تحریک شده، عدم استفاده از شامپو به اندازه‌ی کافی، پوست خشک، حساسیت به محصولات مراقبت از مو (درماتیت تماسی)، قارچی شبیه مخمر (مالاسزیا) که از چربی پوست سر اکثر بزرگسالان تغذیه می‌کند و همچنین سایر بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما داشته باشد. 

البته تقریباً همه می‌توانند شوره سر داشته باشند اما عوامل خاصی می‌توانند افراد را برای درگیری با این مشکل مواجه کند. 

شوره سر معمولا در جوانی شروع می‌شود و تا میان‌سالی ادامه می‌یابد. این بدان معنا نیست که افراد مسن دچار شوره نمی‌شوند. برای برخی افراد این مشکل می‌تواند مادام‌العمر باشد. 

از آنجا که مردان بیشتر دارای شوره هستند برخی از محققان فکر می‌کنند که هورمون‌های مردانه می‌تواند نقش داشته باشند. 

به نظر می‌رسد بیماری پارکینسون و سایر بیماری‌هایی که بر سیستم عصبی تأثیر می‌گذارند، خطر شوره سر را نیز افزایش می‌دهند. ابتلا به HIV یا ضعف سیستم ایمنی بدن نیز همین‌طور است. در فصول سرد و خشک و در صورت داشتن استرس ممکن است علائم شوره سر شدیدتر باشند. 

تقریبا همیشه می‌توان خارش و پوسته پوسته شدن شوره سر را کنترل کرد. درمان‌های شوره شامل راه‌هایی هستند که به کمک آن‌ها می‌توانید از شر خارش و پوسته پوسته شدن پوست خود خلاص شوید یا آن را کنترل کنید. دو مورد اول که باید امتحان کنید شانه زدن و استفاده از شامپوی مخصوص شوره سر است. 

اگر در ابتدا یک نوع شامپو شوره سر را کنترل کرد اما بعدا اثر خود را از دست داد، ممکن است لازم باشد که بین انواع شامپوها جابجا شوید و اگر تصمیم دارید شامپویی را که حاوی قطران زغال سنگ است امتحان کنید باید با احتیاط از آن استفاده کنید. قطران ذغال سنگ با ایجاد سلول‌های پوستی در پوست سر شما و جلوگیری از پوسته پوسته شدن، شوره سر را درمان می‌کند اما مواردی وجود دارد که باید بدانید: ‍ برخی از افراد به آن واکنش آلرژیک نشان می‌دهند. 

می‌تواند رنگ موهای روشن‌تر، ناخن‌ها، پوست و لباس‌ها را تغییر دهد. باید آن را از هرگونه بریدگی، پارگی پوست یا عفونت و همچنین چشم خود دور نگه دارید. این محصولات می‌تواند پوست شما را نسبت به نور خورشید حساس‌تر کند. پس از استفاده از آن نباید ۲۴تا ۴۰ ساعت در معرض آفتاب مستقیم باشید. زنان باردار یا شیرده نباید از آن استفاده کنند. 

جدا از شامپوهای ضد شوره چند مورد دیگر نیز می‌تواند به کنترل آن کمک کند. به عنوان مثال کنترل استرس می‌تواند به پوسته پوسته شدن کمک کند یا ممکن است برخی از این درمان‌های طبیعی نیز کمک‌کننده باشند. این موارد یا مرطوب کننده هستند و یا ممکن است در برابر باکتری‌ها یا قارچ‌ها مفید باشند. 

جوش شیرین: موهای خود را مرطوب کنید، سپس جوش شیرین را روی پوست سر خود قرار دهید. بگذارید چند دقیقه بماند و سپس آن را بشویید. 

آب لیمو: ۴ قاشق چای‌خوری آب لیمو را به پوست سر خود بمالید، بگذارید چند دقیقه بماند و سپس بشویید. این کار را با مخلوط کردن یک قاشق چای‌خوری آب لیموترش با ۱ فنجان آب و ریختن آن روی پوست سر خود دنبال کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان