اهمیت دو سال اول زندگی در تنظیم فشار خون و کاهش خطر دیابت

خط سلامت: مصرف شکر در سال‌های اولیه زندگی می‌تواند تأثیرات طولانی‌مدتی بر سلامت افراد بگذارد.

اهمیت دو سال اول زندگی در تنظیم فشار خون و کاهش خطر دیابت

تحقیقات جدید نشان می‌دهد محدود کردن شکر در ۱۰۰۰ روز اول زندگی – از دوران بارداری تا دو سالگی – می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۵ درصد و فشار خون بالا را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش خط سلامت این یافته‌ها اهمیت تغذیه سالم در این دوره حساس را برجسته کرده و تأکید می‌کند که باید به کاهش مصرف شکر در کودکان و زنان باردار توجه بیشتری شود.

عنوان: کاهش مصرف شکر در دو سال اول زندگی: راهی برای کاهش خطر دیابت و فشار خون در آینده

اهمیت دو سال اول زندگی در کاهش خطر دیابت

تغذیه در هر مرحله از زندگی اهمیت دارد، اما در ۱۰۰۰ روز اول زندگی – از دوران بارداری تا تولد و دو سالگی – این موضوع تأثیر ویژه‌ای دارد. در این دوره، عادات غذایی پایه‌های سلامت مادام‌العمر را می‌سازند. تحقیقات نشان داده است تغذیه نامناسب در این بازه زمانی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و فشار خون بالا را تا بزرگسالی افزایش دهد.

مطالعه جدیدی که از یک آزمایش طبیعی در بریتانیا در میانه قرن بیستم استفاده کرده است، نشان می‌دهد مصرف شکر در ۱۰۰۰ روز اول زندگی با مشکلات طولانی‌مدت سلامتی مرتبط است. این تحقیق نشان داد که محدود کردن مصرف شکر در اوایل زندگی، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۵ درصد و فشار خون بالا را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

 بریتانیا با شروع جنگ جهانی دوم، بخش زیادی از غذا را وارد کرد. برای مقابله با کمبودهای طولانی‌مدت، دولت بریتانیا سهمیه‌بندی مواد غذایی را اجرا کرد که شامل شکر نیز می‌شد. کودکان زیر دو سال به‌طور کامل از سهمیه شکر مستثنی بودند و بزرگسالان فقط ۴۰ گرم در روز شکر مصرف می‌کردند، که این میزان در مقایسه با میانگین مصرف بیش از ۸۰ گرم امروزی بسیار کمتر بود.

با پایان یافتن سهمیه‌بندی در سال ۱۹۵۳، مصرف شکر تقریباً یک‌شبه دو برابر شد و شرایطی به وجود آمد که دو گروه از کودکان را تشکیل داد: کسانی که قبل از پایان سهمیه‌بندی به دنیا آمده و مصرف شکر کمی داشتند، و کودکانی که پس از آن متولد شدند و در اوایل زندگی خود شکر بیشتری مصرف کردند.

نتایج تحقیقات محققان به سرپرستی تادیا گرچنر از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، داده‌های بیوبانک بریتانیا را برای تحلیل تفاوت‌ها استفاده کردند. آن‌ها نتایج سلامت بیش از ۶۰ هزار بزرگسال بریتانیایی متولد بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۶ را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که افراد متولد دوران سهمیه‌بندی شکر در ۱۰۰۰ روز اول زندگی، نرخ کمتری از دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا در بزرگسالی داشتند.

نتایج این تحقیق نشان داد هرچه مصرف شکر کمتر باشد، اثرات محافظتی قوی‌تر هستند. کودکانی که تنها در دوران جنینی با محدودیت مصرف شکر مواجه بودند، تا حدی از خطرات کمتری برخوردار بودند، اما کسانی که پس از تولد و در دوران نوزادی نیز محدودیت مصرف شکر داشتند، بهبود بیشتری نشان دادند.

تأثیر بر سلامت در طول زندگی بزرگسالانی که در دوران اولیه زندگی خود مصرف شکر کمتری داشتند، به‌طور متوسط چند سال دیرتر دچار دیابت و فشار خون بالا می‌شدند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان