مشکلات غدد درونریز میتوانند تأثیرات قابل توجهی بر روی سلامت شما داشته باشند و در بسیاری از موارد، علائم آنها به راحتی نادیده گرفته میشوند. از تپش قلب و اضطراب جدید گرفته تا شکستگیهای ناگهانی و تغییرات دما، در این مقاله با ۱۲ علامت مهم آشنا میشوید که میتوانند نشاندهنده وجود اختلالات هورمونی و مشکلات غدد درونریز باشند.
به گزارش خط سلامت با ما همراه باشید تا بدانید چه نشانههایی را هرگز نباید نادیده بگیرید و چه زمانی باید به متخصص غدد مراجعه کنید.
۱۲ علامت هشداردهنده مشکلات غدد درونریز
۱۲علامت هشداردهنده مشکلات غدد درونریز، عبارت است از:
تپش قلب
زمانی که افراد متوجه تپش قلب میشوند، معمولاً به یک متخصص قلب مراجعه میکنند. اما گاهی اوقات، آنها به یک متخصص غدد برای یافتن علت اصلی نیاز دارند—زیرا این یکی از شایعترین علائم پرکاری تیروئید است. دکتر ریچل پساه-پولاک، استاد بالینی در بخش غدد، دیابت و متابولیسم در دانشکده پزشکی NYU، میگوید: " مراجعان میگویند دچار تپش قلب هستند، احساس تنگی نفس میکنند و وقتی به ساعت خود نگاه میکنند، میبینند که ضربان قلبشان بالا رفته است." (هر چیزی بالای ۱۰۰ ضربه در دقیقه، به مدت چند روز، به طور کلی به عنوان افزایش ضربان قلب در نظر گرفته میشود.)
خوشبختانه، اگر مشخص شود که این مشکل ناشی از تیروئید پرکار است، گزینههای درمانی مختلفی وجود دارد. بسته به علت آن—بیماری گریوز یا تومورهای غیرسرطانی، برای مثال—این ممکن است به معنای دارو یا جراحی برای حذف تمام یا بخشی از غده تیروئید باشد.
اضطراب
پرکاری تیروئید میتواند باعث "تغییرات قابل توجه در خلق و خو" و اضطراب شدید شود. اگر شما کسی هستید که همیشه آرام بودهاید و ناگهان همیشه مضطرب میشوید، میتواند نشانهای باشد که تیروئید شما باید مورد بررسی قرار گیرد. این به ویژه اگر با دیگر علائم اختلال تیروئید، مانند تغییرات غیرقابل توضیح وزن، مشکلات خواب، یا اسهال مکرر همراه باشد، صدق میکند. به جای اینکه آن را نادیده بگیرید و فرض کنید که کار یا مشکلات مالی شما را تحت فشار قرار داده است، با پزشک خود در مورد این موضوع صحبت کنید.
برآمدگی بین شانهها
وجود کورتیزول زیاد میتواند باعث سندرم کوشینگ شود که بیشتر در زنان شایع است و سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. این وضعیت باعث افزایش وزن سریع میشود، اما وزن اضافی همیشه در ناحیه شکم ظاهر نمیشود. در عوض، برخی افراد ممکن است در صورت (که به آن "صورت ماه" میگویند) یا در ناحیه گردن برآمدگی (که به آن "برآمدگی بافالو" میگویند) پیدا کنند. این زمانی اتفاق میافتد که بدن برای مدت طولانی کورتیزول بیش از حد تولید کند. به طور معمول، کورتیزول به عملکرد بدن ما کمک میکند. اما اگر زیاد باشد، تغییرات کلاسیکی در بدن ایجاد میکند. علاوه بر برآمدگی بین شانهها، ممکن است متوجه شوید که لکههای صورتی یا بنفش تیره بر روی شکم، رانها یا سینههای شما وجود دارد و در حالی که بالاتنه شما بزرگتر شده است، بازوها و پاهای شما بسیار لاغر هستند.
شکستگیهای ناگهانی
بیماری متابولیک استخوان دلایل متعددی دارد. برخی افراد به عنوان مثال، از مواد معدنی مهمی مانند کلسیم، منیزیم یا ویتامین D به اندازه کافی دریافت نمیکنند.
در دیگر مواقع، ممکن است دیابت باعث شکنندگی استخوانها و افزایش خطر شکستگی شود.
احساس گرما یا سردی بیش از حد
تغییرات ناگهانی در دمای بدن میتواند نشاندهنده وجود مشکلی در تیروئید باشد. این یکی دیگر از علائمی است که مردم گاهی نادیده میگیرند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است