هورمون هپسیدین و ارتباط آن با پسوریازیس

خط سلامت: طبق اطلاعات موجود، حدود ۲ درصد از مردم بریتانیا از بیماری پوستی پسوریازیس رنج می‌برند. این بیماری باعث ایجاد لکه‌های پوستی خارش‌دار و پوسته‌پوسته می‌شود که در برخی افراد خفیف و در دیگران شدید و ناتوان‌کننده است.

هورمون هپسیدین و ارتباط آن با پسوریازیس

طبق اطلاعات موجود، حدود ۲ درصد از مردم بریتانیا از بیماری پوستی پسوریازیس رنج می‌برند. این بیماری باعث ایجاد لکه‌های پوستی خارش‌دار و پوسته‌پوسته می‌شود که در برخی افراد خفیف و در دیگران شدید و ناتوان‌کننده است.

به گزارش خط سلامت حالا تحقیقات جدید نشان می‌دهد که هورمونی به نام هپسیدین ممکن است نقش مهمی در این بیماری داشته باشد.

هورمون هپسیدین و ارتباط آن با پسوریازیس

 

در بریتانیا، حدود ۲ درصد از مردم به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند که بر اساس داده‌های دفتر آمار ملی، این رقم بیش از یک میلیون نفر می‌شود. پسوریازیس باعث ایجاد لکه‌های پوستی پوسته‌پوسته و خارش‌دار می‌شود که می‌تواند دردناک باشد. برخی افراد این بیماری را به‌طور خفیف تجربه می‌کنند، در حالی که موارد شدیدتر می‌تواند ناتوان‌کننده باشد.

علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست، که درمان آن را دشوار می‌سازد. پسوریازیس به عنوان یک بیماری مزمن در نظر گرفته می‌شود، زیرا بهترین روش در حال حاضر کمک به مدیریت علائم آن است. با این حال، تحقیقی که در نشریه "Nature Communications" منتشر شده، نشان می‌دهد که هورمونی به نام هپسیدین ممکن است علت این بیماری پوستی باشد.

هپسیدین چیست و چگونه بر پوست تأثیر می‌گذارد؟

هپسیدین هورمونی است که به تنظیم سطح آهن در بدن کمک می‌کند و معمولاً در کبد تولید می‌شود. دانشگاه باث که کارکنان آن در این تحقیق مشارکت داشته‌اند، می‌گوید: تحقیقات ۵۰ سال گذشته نشان داده‌اند که غلظت‌های بالای آهن در سلول‌های پوستی بیماران مبتلا به پسوریازیس وجود دارد.

وجود آهن بالا در پوست خبر خوبی نیست. این وضعیت می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های باکتریایی خاص را افزایش دهد و تأثیرات منفی نور UV را تشدید کند. هنوز مشخص نیست که چرا افراد مبتلا به پسوریازیس معمولاً آهن بیشتری در پوست خود دارند، اما دانشمندان در مطالعه خود بر روی موش‌ها دریافتند که قرار گرفتن در معرض هپسیدین تولید شده در پوست، موجب بروز شرایط مشابه پسوریازیس در آن‌ها می‌شود.

تولید هپسیدین در پوست غیرعادی است، زیرا این هورمون معمولاً از کبد می‌آید. اما «مطالعه جدید نشان داده است که در افراد مبتلا به پسوریازیس، این هورمون در پوست نیز تولید می‌شود»، به گفته دانشگاه باث.

آیا این کشف به معنای یافتن درمانی برای پسوریازیس است؟

این ممکن است به معنای نزدیک‌تر شدن ما به یافتن علت پسوریازیس باشد که می‌تواند روند ایجاد یک درمان را تسهیل کند. دکتر پورزاند، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: داده‌های ما به‌طور قوی نشان می‌دهد که هپسیدین می‌تواند هدف خوبی برای درمان پسوریازیس پوستی باشد.

دارویی که بتواند این هورمون را کنترل کند، می‌تواند برای درمان حملات و نگه‌داشتن بیماران در وضعیت بهبودی و جلوگیری از عود بیماری مورد استفاده قرار گیرد. این یافته به‌ویژه برای مبتلایان به پسوریازیس پستولار که می‌تواند ناخن‌ها و مفاصل را نیز تحت تأثیر قرار دهد، مفید خواهد بود.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان