عوامل خطر سکته مغزی در افراد جوان مشابه عوامل در افراد مسن است.
به گزارش خط سلامت فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا ، و چاقی، به علاوه عوامل خطر «بیصدا» اضافی، مانند: سبک زندگی بی تحرک، زمان زیاد کار پشت میز و ... احتمال سکته مغزی در جوانان را افزایش می دهد.
سکته مغزی در جوانان
سکته های مغزی ایسکمیک (ناشی از انسداد رگ خونی) 87 درصد از سکته های مغزی و 60 درصد سکته های مغزی را در افراد زیر 50 سال تشکیل می دهند. اگرچه سکته های مغزی ایسکمیک و سکته های هموراژیک بیشتر در افراد بالای 55 سال رخ می دهد، اما نرخ آن در جوانان نیز افزایش یافته است.
23 درصد از افراد 18 تا 39 ساله فشار خون بالا دارند که خطر سکته مغزی را دو برابر می کند. برخی شرایط کمتر رایج وجود دارد که می تواند افراد را در سنین پایین مستعد سکته مغزی کند. این موارد ممکن است شامل سابقه خانوادگی، تأثیرات ژنتیکی، یا در زمانهای اخیر، کووید-19 باشد که میتواند باعث لخته شدن خون غیرطبیعی شود.
فیبریلاسیون دهلیزی به دلایل مختلف می تواند خطر سکته را افزایش دهد. سکتههای مغزی در زنان شایعتر از مردان است و بارداری و قرصهای ضدبارداری ممکن است عامل دیگری را به آن اضافه کنند. همچنین خطر اولین سکته مغزی برای سیاه پوستان تقریباً دو برابر افراد سفیدپوست است. مردان اسپانیایی تبار نیز در معرض افزایش خطر سکته مغزی هستند.
تشخیص علائم سکته مغزی
تشخیص علائم سکته مغزی در افراد در هر سنی مهم است، زیرا تشخیص زودهنگام به فرد اجازه میدهد زودتر به دنبال کمک باشد که میتواند نتیجه خوبی داشته باشد. تشخیص زودهنگام به طور بالقوه حتی می تواند سکته مغزی را متوقف کند، زیرا درمان های زیادی وجود دارد که می توان در چند ساعت اول تا 24 ساعت پس از شروع سکته از آنها استفاده کرد. درمان به موقع می تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری کند.
هر دقیقه که از شروع علائم می گذرد می تواند به معنای آسیب دائمی اضافی به سلامت و توانایی باشد. به فردی که علائم سکته مغزی دارد نباید هیچ دارویی از جمله آسپرین داده شود. بسته به نوع سکته ای که فرد از آن رنج می برد، دومی می تواند آسیب بالقوه بیشتری ایجاد کند. فردی که علائم سکته مغزی دارد نباید رانندگی کند، بخورد، بنوشد یا بخوابد.
درمان سکته مغزی در جوانان
هنگامی که فردی که دچار سکته مغزی شده است به بخش اورژانس بیمارستان یا مرکز سکته مغزی میرسد، یک تیم پزشکی باید سریعاً برای اصلاح و درمان مشکلات احتمالی مرتبط با سکته مغزی مانند اصلاح فشار خون غیرطبیعی یا معکوس کردن اثرات داروهای رقیقکننده خون کار کنند. با این حال، حتی پس از رسیدن به بخش اورژانس، تشخیص اغلب به تأخیر می افتد یا از دست می رود زیرا سکته مغزی هنوز به عنوان یک بیماری در افراد مسن در نظر گرفته می شود و به این دلیل که افراد جوان ممکن است عوامل خطر عروقی برای ایجاد مشکوک به سکته را نداشته باشند.
پس از ارزیابی اولیه یک بیمار جوان با علائم سکته مغزی، تشخیص اشتباه نیز نگران کننده است، اگرچه یک مطالعه اولیه MRI می تواند میزان تشخیص اشتباه را کاهش دهد. همچنین، حدود 20 تا 50 درصد از بزرگسالان و کودکان با علائم حاد شبیه سکته مغزی، تشخیص جایگزین دارند. چنین تشخیص هایی در بزرگسالان جوان و نوجوانان شامل تشنج، میگرن، عفونت، تومورهای مغزی و سایر احتمالات است. یک شرح حال خوب، معاینه فیزیکی و عصبی می تواند به تشخیص نوع یا حتی وجود سکته مغزی کمک کند.
یک بیمار مشکوک به سکته مغزی باید به سرعت تحت آزمایش های تشخیصی متنوعی قرار گیرد و به دنبال آن تست های تصویربرداری و آزمایش های مربوط به مشکلات مربوط به انواع ارگان های بدن مانند سونوگرافی قلب، آنژیوگرافی مغزی و غیره انجام شود.
بسته به تشخیص نهایی، راهبردهای خونرسانی مجدد می تواند موثر باشد و در بزرگسالان جوان بی خطر به نظر می رسد. با این حال، ترومبولیز یا انحلال لخته فقط برای افراد 18 سال یا بالاتر تایید می شود.
پیشگیری از سکته مغزی در جوانان با اصلاح عوامل خطر بسیار مهم است و باید شامل درمان تهاجمی عوامل خطر عروقی و پرهیز از مصرف تفریحی مواد مخدر، ماری جوانا و البته سیگار باشد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است