مطالعهای که بر روی میشهای باردار انجام شد، نشان داد مصرف دوزهای کافئین در دوران بارداری و پس از تولد ممکن است به کاهش خطر آسیبهای ناشی از کمبود اکسیژن در زمان زایمان کمک کند.
به گزارش خط سلامت نتایج این تحقیق، که توسط دکتر امین مالتهپه و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو انجام شده، میتواند تأثیر زیادی بر روند درمان نوزادان با شرایط مشابه در کشورهای کمتر توسعهیافته داشته باشد.
مصرف کافئین در بارداری و پیشگیری از فلج مغزی در نوزادان
در حال حاضر، درمانهای موجود برای نوزادانی که با کمبود اکسیژن مواجه میشوند، تنها به خنکسازی موقت بدن محدود میشود که بهطور متوسط مؤثر است. با این حال، پژوهشگران امیدوارند که استفاده از کافئین به عنوان یک گزینه درمانی جدید، بهبود چشمگیری در درمان و کیفیت زندگی نوزادان مبتلا به فلج مغزی ایجاد کند. مطالعات بالینی در حال برنامهریزی است تا این یافتهها را در جمعیتهای انسانی آزمایش کند.
تحقیقات جدید در مورد تأثیر کافئین در دوران بارداری نشان میدهد که مصرف دوزهای کافئین توسط زنان باردار و نوزادانشان ممکن است به جلوگیری از بروز فلج مغزی کمک کند. فلج مغزی یک اختلال ناتوانکننده است که معمولاً ناشی از کمبود اکسیژن در زمان تولد ایجاد میشود. دکتر امین مالتهپه، پزشک اطفال در بیمارستان بنیوئف دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو، توضیح داد که کافئین چگونه میتواند به جلوگیری از آسیبهای ناشی از کمبود اکسیژن کمک کند.
مالتهپه گفت: کافئین قبلاً ثابت کرده که در تحریک مراکز تنفسی نوزادان نارس ایمن است و به آنها کمک میکند تا نفس بکشند. در این تحقیق، ۳۰ میش باردار دوزهای مختلف کافئین یا دارونما دریافت کردند. پس از تولد برهها و القای کمبود اکسیژن، برخی برهها دوز بالایی از کافئین و سپس دوزهای کمتری در روزهای بعد دریافت کردند. نتایج نشان داد که برههای تحت درمان با کافئین نسبت به برههای untreated، التهاب سیستمیک کمتری داشتند و نشانههای آسیب به ماده خاکستری و سفید مغز در آنها کمتر بود. همچنین، برههای درمانشده فعالتر بودند و بیشتر غذا میخوردند و حرکت میکردند.
مالتهپه گفت: ما از پتانسیلی که این تحقیق برای پیشگیری از ناتوانیهای بلندمدت در نوزادان با کمبود اکسیژن دارد، هیجانزده هستیم، به ویژه در کشورهای کمتر توسعهیافته که درمانهای موجود کمتر مؤثر هستند و نیاز به درمانهای پیشزایمان در آنجا بیشتر است. محققان یادآوری کردند ۹۵٪ از موارد فلج مغزی در سراسر جهان در کشورهای فقیر به وقوع میپیوندد.
در حال حاضر، تنها درمان برای نوزادانی که به دورهای از کمبود اکسیژن دچار شدهاند، خنک کردن موقت بدن آنها به مدت ۷۲ ساعت و سپس گرم کردن آرام آن است. اما حتی در کشورهای ثروتمند نیز این درمان فقط بهطور «متوسط مؤثر» در کاهش بدترین عوارض فلج مغزی شناخته شده است.
هرچند که تحقیقاتی که در حیوانات انجام میشود، اغلب در انسانها نتیجه نمیدهد، اما تیم سانفرانسیسکو امیدوار است و یادآوری میکند که آزمایشات بالینی در زنان باردار و نوزادان در حال برنامهریزی است. مالتهپه گفت: ما از پتانسیلی که این تحقیق برای پیشگیری از ناتوانیهای بلندمدت در نوزادان با کمبود اکسیژن دارد، هیجانزده هستیم، به ویژه در کشورهای کمتر توسعهیافته که نیاز به درمانهای پیشزایمان در آنجا بیشتر است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است