معمولاً وقتی به کلسترول فکر میکنیم، به غذاهای چرب و مضری که بر سلامت قلب تاثیر میگذارند، توجه میکنیم. اما کلسترول خوب نیز وجود دارد که میتواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
به گزارش خط سلامت در این مقاله به بررسی چهار راهکار موثر برای افزایش این نوع کلسترول میپردازیم. با رعایت این نکات، میتوانید خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهید و زندگی سالمتری داشته باشید.
کلسترول خوب، به چه معناست؟
کلسترول خوب به لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) اشاره دارد. این نوع کلسترول به طور مثبت بر سلامت قلب و عروق تأثیر میگذارد و وظیفهاش جذب کلسترول اضافی از بافتها و عروق و انتقال آن به کبد است. در کبد، کلسترول اضافی از بدن خارج میشود. در واقع، کلسترول HDL به عنوان یک پاککننده عمل میکند و به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی کمک میکند.
نقش کلسترول خوب (HDL) در بدن
کاهش خطر بیماریهای قلبی: سطوح بالای HDL با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
حفاظت از عروق: HDL به جلوگیری از انباشت کلسترول در دیواره عروق کمک میکند و در نتیجه به بهبود جریان خون کمک میکند.
تنظیم کلسترول: با حمل کلسترول اضافی به کبد، HDL کمک میکند تا سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) در بدن کاهش یابد.
سطوح سالم کلسترول خوب (HDL)
سطح کلسترول HDL در بالای 60 میلیگرم در دسیلیتر (mg/dL) به عنوان سطح سالم و محافظتکننده در نظر گرفته میشود. در مقابل، سطوح پایینتر از 40 میلیگرم در دسیلیتر برای مردان و 50 میلیگرم در دسیلیتر برای زنان به عنوان سطح خطرناک شناخته میشود.
به طور کلی، حفظ سطح مناسب HDL از اهمیت بالایی برخوردار است و با داشتن سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم میتوان به افزایش این نوع کلسترول کمک کرد.
۴ راه برای افزایش کلسترول خوب و کاهش خطر بیماریهای قلبی
مصرف غذاهای غنی از نیاسین
نیاسین (ویتامین B3) یکی از بهترین مواد برای افزایش سطح HDL است. برخی غذاها نیز منابع خوبی از این ماده هستند و میتوانند به افزایش کلسترول خوب کمک کنند. به گفته یک مطالعه منتشر شده در کتابخانه ملی پزشکی، نیاسین با کاهش غلظت کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL، خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. غذاهایی مانند کبد حیوانات، تن ماهی، ماهی سالمون، قارچ و سیبزمینی منابع خوبی از نیاسین هستند.
ورزش منظم
یک سبک زندگی فعال میتواند به نفع سلامت قلب شما باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ منتشر شده در مرکز PubMed نشان میدهد که ورزشهای فیزیکی شدید و مداوم، غلظت HDL را افزایش و غلظت LDL را کاهش میدهد. بنابراین، با پیادهروی روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه شروع کنید و به تدریج به دویدن و سایر تمرینات کاردیو شدیدتر منتقل شوید.
مصرف آجیل
آجیلهایی مانند بادام، پسته، بادامزمینی و فندوق سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند که برای سلامت قلب مفیدند. فیبر به مسدود کردن جذب کلسترول در بدن کمک میکند. به گفته یک مطالعه در سال ۲۰۱۸، مصرف فندوق میتواند فشار خون سیستولیک را کاهش دهد و غلظت کلسترول HDL را بدون عوارض منفی بر وزن بدن یا سایر متغیرهای چربی افزایش دهد.
کنترل وزن
اگر شما اضافهوزن دارید یا چاق هستید، بهطور خودکار در معرض خطر بیشتری برای بیماریهای قلبی قرار دارید. مطالعات نشان دادهاند که کاهش چربی بدن حتی به میزان ۳ درصد میتواند بهطور قابلتوجهی سطح HDL را افزایش دهد.
با رعایت این نکات، میتوانید به افزایش کلسترول خوب در بدن خود کمک کنید و خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است