کورو یک بیماری پریونی است. پریونها پروتئینها ی غیرطبیعی هستند که ساختار پروتئینهای سالم مغز را تغییر میدهند. این تغییر ساختاری باعث ایجاد حفرههایی در مغز میشود که شبیه اسفنج است و به همین دلیل به این بیماری، آنسفالوپاتی اسفنجی شکل نیز گفته میشود.
به گزارش خط سلامت بر خلاف بیماری های عفونی معمولی که توسط باکتری ها یا ویروس ها ایجاد می شوند، بیماری های پریونی توسط پروتئین ها ی غیرطبیعی به نام پریون ها ایجاد می شوند. این پریون ها باعث چین خوردگی غیرطبیعی در پروتئین های طبیعی می شوند و منجر به زنجیره ای از تخریب عصبی می شوند. این بیماری ها با دوره های انکوباسیون طولانی، از ماه ها تا چند سال، و سپس کاهش سریع عملکردهای شناختی و جسمی مشخص می شوند.
انواع بیماری های پریونی
علاوه بر کورو، پنج بیماری پریونی دیگر نیز شناخته شده است. اینها عبارتند از:
بیماری کروتسفلد-جاکوب (CJD)
بیماری کروتسفلد-جاکوب واریانت (vCJD)
بی خوابی خانوادگی کشنده (FFI)
سندرم گرتسمان-اشتراوسلر-شینکر (GSS)
بی خوابی کشنده پراکنده (SFI)
هر بیماری از نظر علائم، شروع و انتقال متفاوت است. بیماری کروتسفلد-جاکوب (CJD) شایع ترین نوع بیماری پریونی است و حدود 85% از کل موارد را تشکیل می دهد. CJD می تواند پراکنده باشد، یعنی به طور تصادفی در افرادی بدون سابقه خانوادگی این بیماری رخ می دهد یا ارثی است، یعنی از طریق خانواده ها منتقل می شود.
علایم بیماری کورو
این بیماری در درجه اول از طریق مصرف بافت مغز آلوده حاوی پریون های غیرطبیعی گسترش یافت. علائم کورو شامل لرزش، راه رفتن نامتعادل، سفتی عضلات و در نهایت زوال عقل پیشرونده است که منجر به مرگ در عرض یک سال از شروع علائم می شود.
نتیجه گیری
کورو، یک بیماری کشنده با نرخ مرگ و میر تقریباً 100%، دیگر نگرانی خاصی نیست. با افزایش آگاهی و اقدامات پیشگیرانه، شیوع آن به طور چشمگیری کاهش یافته است. اگرچه خطر قرار گرفتن در معرض بیماری های پریونی همچنان وجود دارد، کاهش کورو نشان دهنده قدرت ابتکارات بهداشت عمومی و پتانسیل ریشه کن کردن حتی کشنده ترین بیماری ها است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است