مطالعات جدید نشان میدهد میتوان با مقابله با 14 عامل خطر قابل اصلاح از دوران کودکی تا بزرگسالی، از حدود نیمی از موارد زوال عقل پیشگیری کرد یا آن را به تأخیر انداخت.
به گزارش خط سلامت این یافتهها که در مجله معتبر Lancet منتشر شده است، اهمیت پیشگیری از زوال عقل را بیش از پیش آشکار میسازد.
عوامل خطر کلیدی که احتمال ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را افزایش می دهد
عوامل خطر جدیدی که در این تحقیق شناسایی شدهاند عبارتند از:
کلسترول بالا: سطح بالای کلسترول بد (LDL) در میانسالی با 7 درصد از موارد زوال عقل مرتبط است.
اختلال بینایی: از دست دادن بینایی درمان نشده در زندگی بعدی نیز با 2 درصد از موارد زوال عقل مرتبط است. این عوامل به 12 عامل خطر قبلی اضافه میشوند که عبارتند از:
سطح تحصیلات پایین
آسیب شنوایی
فشار خون بالا
سیگار کشیدن
چاقی
افسردگی
عدم تحرک بدنی
دیابت
مصرف بیش از حد الکل
آسیب مغزی تروماتیک
آلودگی هوا
انزوای اجتماعی
اهمیت اقدامات پیشگیرانه
با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در سراسر جهان، تعداد مبتلایان به زوال عقل نیز به سرعت در حال افزایش است. هزینههای اقتصادی و اجتماعی ناشی از این بیماری بسیار بالا است.
اما خبر خوب این است که برخی از کشورها موفق شدهاند شیوع زوال عقل را کاهش دهند. این امر نشان میدهد که با اتخاذ سبک زندگی سالم و مراقبتهای بهداشتی مناسب میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
نتیجهگیری
پیشگیری از زوال عقل یک اولویت جهانی است. با اتخاذ سبک زندگی سالم و اجرای سیاستهای مناسب میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد و بار اقتصادی و اجتماعی آن را کاهش داد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است