مطالعات اخیر نشان میدهند که یبوست ، به خصوص در افرادی که فشار خون بالا دارند، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
به گزارش خط سلامت این ارتباط غیرمنتظره بین دستگاه گوارش و قلب، پژوهشگران را بر آن داشته تا به بررسی دقیقتر مکانیسمهای این ارتباط بپردازند و راهکارهایی برای کاهش این خطر ارائه دهند.
چه ارتباطی بین یبوست و بیماریهای قلبی وجود دارد؟
مطالعات نشان دادهاند که یبوست با افزایش خطر لخته شدن خون در رگها مرتبط است که میتواند منجر به مشکلات قلبی شود. عدم تعادل باکتریهای روده که اغلب با یبوست همراه است، ممکن است باعث التهاب در بدن شود و در نتیجه خطر بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
برخی مطالعات نشان میدهند افرادی که در معرض یبوست هستند، ممکن است بیشتر در معرض خطر برخی از انواع بیماریهای قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی باشند. همچنین رژیم غذایی کم فیبر که یکی از عوامل اصلی یبوست است، با افزایش خطر بیماریهای قلبی نیز مرتبط است.
افرادی که به طور مکرر دچار یبوست میشوند، بیشتر در معرض خطر مشکلات قلبی هستند هستند. به علاوه افراد مبتلا به فشار خون بالا در صورت داشتن یبوست، خطر ابتلا به حوادث قلبی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی در آنها به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
چگونه میتوان خطر مشکلات قلبی و یبوست را کاهش داد؟
رژیم غذایی با فیبر بالا
مصرف روزانه مقدار کافی فیبر از طریق میوهها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات میتواند به بهبود عملکرد روده و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
فعالیت بدنی منظم
ورزش منظم به بهبود هضم و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند.
مدیریت استرس
استرس میتواند بر عملکرد دستگاه گوارش تأثیر بگذارد و خطر بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
مصرف کافی آب
آب به نرم شدن مدفوع و بهبود حرکت روده کمک میکند.
در صورت داشتن یبوست مزمن، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا علت اصلی یبوست مشخص شود و درمان مناسب تجویز شود.
اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید کامل این ارتباط نیاز است، اما شواهد موجود نشان میدهد یبوست میتواند یک عامل خطر جدی برای بیماریهای قلبی باشد. بنابراین، حفظ سلامت روده و قلب از طریق یک سبک زندگی سالم بسیار مهم است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است