دو نوع اصلی پروتئین در شیر وجود دارد: A1 و A2. این تفاوت ظریف در ساختار پروتئینی، میتواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت افراد داشته باشد.
به گزارش خط سلامت برخی مطالعات نشان میدهند مصرف شیر A1 ممکن است با برخی مشکلات گوارشی و حتی بیماریهای مزمن مرتبط باشد، در حالی که شیر A2 به دلیل ساختار متفاوت پروتئینی، به طور کلی راحتتر هضم میشود و احتمال ایجاد مشکلات سلامتی را کاهش میدهد.
تفاوت انواع مختلف شیرهای لبنی
شیر، یکی از منابع مهم تغذیهای است که از گاوهای مختلفی با نژادهای متفاوت به دست میآید. این تفاوت نژادی باعث میشود که شیرها از نظر ترکیبات پروتئینی و در نتیجه خواص شان متفاوت باشند. یکی از این تفاوتها، نوع پروتئینی به نام بتا-کازئین است که به دو شکل A1 و A2 وجود دارد.
شیر A1
شیر A1 بیشتر در نژادهای گاوهایی یافت میشود که در شمال اروپا منشأ گرفتهاند، مانند هلشتاین. برخی مطالعات نشان میدهند مصرف شیر A1 ممکن است با مشکلاتی مانند نفخ، دل درد، و در برخی موارد بیماریهای جدیتری مانند دیابت نوع 1 و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط باشد.
شیر A2
شیر A2 بیشتر در نژادهای گاوهایی یافت میشود که در جزایر مانش و جنوب فرانسه مانند گرنزی و جرسی سرچمه میگیرند. طرفداران شیر A2 معتقدند که این نوع شیر به دلیل تفاوت در ساختار پروتئینی، راحتتر هضم میشود و احتمال ایجاد مشکلات سلامتی را کاهش میدهد.
چرا آگاهی از تفاوت بین شیرها اهمیت دارد؟
تفاوت اصلی بین پروتئینهای A1 و A2 در یک اسید آمینه است. این تفاوت کوچک میتواند باعث ایجاد تفاوتهای قابل توجهی در نحوه هضم و تأثیرگذاری این پروتئینها بر بدن انسان شود. برخی مطالعات نشان میدهند که پروتئین A1 در هنگام هضم، یک پپتید به نام بتا-کازومورفین-7 تولید میکند که ممکن است اثرات نامطلوبی بر سیستم گوارشی و مغز داشته باشد.
کدام شیر را انتخاب کنیم؛ A1 یا A2؟
هنوز تحقیقات بیشتری برای اثبات قطعی تأثیر شیر A1 و A2 بر سلامتی انسان مورد نیاز است. با این حال، اگر شما به لاکتوز حساسیت دارید یا مشکلاتی مانند نفخ و دل درد پس از مصرف شیر تجربه میکنید، ممکن است ارزشش را داشته باشد که شیر A2 را امتحان کنید.
نکات مهم
واکنش افراد به شیر A1 و A2 میتواند متفاوت باشد.
در نهایت، انتخاب نوع شیر به ترجیحات شخصی و شرایط سلامتی شما بستگی دارد. اگر به دنبال شیری هستید که احتمال ایجاد مشکلات گوارشی را کاهش دهد، شیر A2 میتواند گزینه مناسبی باشد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است