گروه سویه «فلرت -FLiRT» از نامهای علمی جهشهای آن یعنی F456L و R346T نامگذاری شده است؛ آنها بخشی از دودمان امیکرون SARS-CoV-2 هستند که اولین بار در سال ۲۰۲۱ شناسایی شد.
به گزارش خط سلامت سویههای جدید از JN.1 یعنی سوی اولیهای که در زمستان گذشته در ایالات متحده در گردش بود، نشأت میگیرند. این سویه در حال حاضر دومین سویه غالب است که ۲۲ درصد موارد را شامل میشود.
فلرت چیست؟
در ماه آوریل، سویههای FLiRT به سرعت تسلط یافتند. در هفته آخر ماه مارس، تنها حدود ۴ درصد از موارد کووید توسط KP.2 ایجاد شده است، در حالی که تنها چند هفته بعد حدود یک چهارم موارد توسط این سویه ایجاد شده بود.
گروه سویه «فلرت -FLiRT» شامل گونهای به نام «KP.2» است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آن را بهعنوان سویه غالب در ایالات متحده طبقهبندی میکند و ۲۵ درصد موارد جدید توالییابی شده را به خود اختصاص میدهد.
سویه دیگر «KP.1.1»، شیوع کمتری دارد و در ۷.۵ درصد موارد نقش دارد.
سازمان بهداشت جهانی میگوید که «فلرت» (FLiRT) به شایعترین گونه این ویروس در سراسر جهان تبدیلشده است.
علائم ابتلا به گونههای «فلرت» چیست؟
سازمان بهداشت جهانی میگوید: «علائم اینگونهها هم مانند گونههای دیگر کووید 19 است. علائم معمولاً ۵ تا ۶ روز پس از تماس با ویروس ظاهر میشوند و یک تا ۱۴ روز ادامه دارند.»
رایجترین علائم ابتلا به گونههای «فلرت»:
تب
لرز
گلو درد
علامتهایی که کمتر رایجاند:
درد عضلات و حس سنگینی در بازوها و پاها
خستگی و ضعف شدید
آبریزش از بینی، گرفتگی بینی و عطسه
سردرد
درد در چشم
سرفه جدید و مداوم
احساس گرفتگی یا درد در قفسه سینه
تنگی نفس
گرفتگی صدا
بیحس و گزگز شدن
بیاشتهایی، تهوع، استفراغ، درد در ناحیه شکم و اسهال
از دست دادن یا تغییر حس بویایی یا چشایی
مشکلات در خوابیدن
علائمی که نیاز به کمک پزشکی دارند
مشکلات در تنفس بهویژه اگر بیماران در حالت استراحت به آن دچار هستند و نمیتوانند یک جمله کامل را تمام کنند.
گیجی
خوابآلودگی یا از دست دادن هوشیاری
درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
سرد شدن، رنگپریدگی یا آبیرنگ شدن پوست
از دست دادن توان صحبت کردن و حرکت
سازمان بهداشت جهانی میگوید افرادی که به این علائم یادشده مبتلا هستند، باید بهسرعت کمک پزشکی دریافت کنند.
آخرین دستورالعمل COVID
در مارس ۲۰۲۴، CDC دستورالعملهای COVID-19 بهروزرسانی شد، بر اساس آن افرادی که آزمایش آنها مثبت است، دیگر به مدت پنج روز در خانه ایزوله نمیشوند.
مقامات بهداشتی سیاست جدیدی را با تمرکز بر اقداماتی که افراد می توانند برای کاهش انتشار انواع ویروس های تنفسی رایج مانند آنفولانزا ، ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) و COVID-19 انجام دهند، اعلام کردند. این اقدامات شامل ماندن در خانه هنگام بیماری، بهروز ماندن با واکسنها، رعایت بهداشت خوب و بهبود کیفیت هوای داخل خانه است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اعلام کرد، این اولین باری است که آژانس دستورالعملهای کروناویروس خود را از سال ۲۰۲۱ اصلاح میکند.
این تغییر برای مردم و کارفرمایان در نظر گرفته شده است، نه برای بیمارستانها یا خانههای سالمندان که راهنمایی جداگانه دارند.
مقامات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، این تغییر را رویکردی سادهتر میدانند که درک آن برای مردم آسانتر است و با ویروسهای تنفسی در گردشی که به همان طریق منتشر میشوند و علائم مشابهی دارند، همخوانی دارد.
منبع: فرتاک نیوز
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است