نوشیدن چای سبز ، به میزان نیم تا دو و نیم فنجان در روز، میتواند خطر ابتلا به پرفشاری خون را تا ۴۶ درصد کاهش دهد.
به گزارش خط سلامت این نوع چای دارای انواع متفاوتی است که شامل نمونههای معروف چینی و ژاپنی میباشد.
کاهش وزن با چای سبز
به گزارش خط سلامت تحقیقات نشان دادهاند پلیفنولهای موجود در چای سبز، آمیلاز موجود در بزاق را مهار میکنند؛ آمیلاز آنزیمی است که وظیفه تجزیه قندها را بر عهده دارد. این ویژگی چای سبز به کاهش جذب کالری کمک کرده و در نتیجه در کاهش وزن مؤثر است. به همین دلیل، نوشیدن منظم چای سبز توصیه میشود به ویژه برای افرادی که در پی رژیمهای لاغری هستند.
تاثیر چای سبز بر سلامت دهان و دندان
عصاره برگ چای سبز خاصیت ضد میکروبی دارد که میتواند در جلوگیری از تشکیل پلاک و پوسیدگی دندانها نقش بسزایی داشته باشد. استفاده مداوم از چای سبز به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کرده و باعث میشود دهانی سالمتر و بدون پوسیدگی داشته باشید.
رابطه چای سبز با قلب سالم
در یک مطالعه انجام شده توسط موسسه بهداشت کودکان انگلستان، محققان مادهای شیمیایی به نام اپیگالوکاتچین گالات را در چای سبز کشف کردهاند که نقش مهمی در محافظت از قلب دارد. این ماده میتواند آسیبهای ناشی از حملات قلبی را کاهش داده و فرایند بهبودی سلولهای قلبی را تسریع بخشد.
کنترل چربی و تریگلیسیرید خون با چای سبز
کاتچینهای موجود در چای سبز قادرند فعالیت آنزیم لیپاز در لوزالمعده را مهار کنند. این آنزیم مسئول هضم چربیها است و با کاهش فعالیت آن، تجزیه چربیها با سرعت کمتری صورت میگیرد که منجر به افزایش آهسته چربیها در خون میشود و به کنترل سطوح تریگلیسیرید کمک میکند.
فشار خون بالا دارید، چای سبز بنوشید
نوشیدن چای سبز به مقدار نیم تا دو و نیم فنجان در روز میتواند به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کند. این نوشیدنی طبیعی حاوی ترکیباتی است که میتوانند در تنظیم فشار خون مؤثر باشند. مصرف چای سبز به صورت منظم و در حد اعتدال، بخشی از یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت قلب و عروق توصیه میشود.
معجزه چای سبز برای دیابتی ها
چای سبز میتواند به پیشگیری از برخی عوارض دیابت کمک کند، مانند آب مروارید و بیماریهای کلیوی. این نوشیدنی به دلیل داشتن ترکیبات آنتیاکسیدانی مثل کاتچینها، در محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای ناشی از بالا بودن قند خون مؤثر است. مصرف منظم چای سبز میتواند به کاهش خطر بروز این عوارض کمک کند و به عنوان بخشی از یک برنامه مدیریت دیابت مورد استفاده قرار گیرد.
چای سبز بر جذب مواد معدنی تاثیر می گذارد؟
علیرغم فواید بیشمار چای سبز، این نوشیدنی میتواند تأثیر منفی بر جذب برخی مواد معدنی داشته باشد، به ویژه آهن. کافئین و تانینهای موجود در چای سبز میتوانند مانع از جذب آهن شوند. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه میشود که چای سبز را حداقل یک ساعت قبل یا پس از وعدههای غذایی غنی از آهن مصرف کنید. همچنین، مکملهای آهن میتوانند به حفظ سطوح کافی آهن در بدن کمک کنند.
چه کسانی در مصرف چای سبز احتیاط کنند؟
با وجود فواید چای سبز، برخی افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند. زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به ناراحتیهای عصبی، و کسانی که تپش قلب نامنظم دارند، باید مصرف چای سبز را محدود کنند. همچنین، افراط در مصرف این نوشیدنی میتواند به دفع زیاد آب بدن و یبوست منجر شود. مصرف چای سبز باید با توجه به شرایط فردی و تحت نظر پزشک صورت گیرد.
چای سبز برای این افراد ممنوع!
افرادی که از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین استفاده میکنند یا مصرف کنندگان دائمی آسپرین، باید از مصرف چای سبز خودداری کنند، زیرا ترکیبات موجود در چای ممکن است با اثرات این داروها تداخل ایجاد کنند. این نوشیدنی میتواند به تغییر زمان انعقاد خون کمک کرده و خطر خونریزی را افزایش دهد. در این موارد، مشورت با پزشک قبل از افزودن چای سبز به رژیم غذایی ضروری است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: فرطب