قهوه یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است.
به گزارش خط سلامت طبق گزارش سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، 100 گرم قهوه حاوی 49 میلی گرم پتاسیم است، به این ترتیب می توان گفت این نوشیدنی پتاسیم کمی دارد. با این حال، نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در روز سطح پتاسیم بدن را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
قهوه و تامین پتاسیم مورد نیاز بدن
قهوه به تامین پتاسیم مورد نیاز بدن کمک می کند. پتاسیم یک ریز مغذی ضروری برای عملکرد سلولی است. یون های مثبت پتاسیم به هدایت تکانه های الکتریکی در سراسر بدن کمک می کنند که برای بسیاری از فرآیندهای بدن حیاتی است.
طبق گزارش سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، 100 گرم قهوه حاوی 49 میلی گرم پتاسیم است. این باعث می شود که یک غذای کم پتاسیم باشد. با این حال، نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در روز سرشار از پتاسیم است و می تواند سطح پتاسیم بدن را افزایش دهد. افزودن خامه یا شیر محتوای پتاسیم قهوه را بیشتر می کند. همین امر در مورد چای نیز صدق می کند.
فواید پتاسیم برای سلامتی
رژیم غذایی غنی از پتاسیم خطر سکته مغزی و فشار خون را کاهش می دهد. همچنین خطر ابتلا به سنگ کلیه را کم کرده و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند. پتاسیم معمولا در بسیاری از غذاهای کامل و فرآوری نشده مانند سبزیجات برگ دار تازه، آووکادو، گوجه فرنگی، سیب زمینی و لوبیا یافت می شود. کاهش سطح پتاسیم ( هیپوکالمی ) و افزایش سطح پتاسیم ( هیپرکالمی ) می تواند منجر به مشکلات سلامتی بالقوه تهدید کننده زندگی شود.
علائم و نشانه های هیپرکالمی چیست؟
سطوح بالای پتاسیم در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و مسمومیت های دارویی خاص دیده می شود د علائم و نشانه های هیپر کالمی عبارت است از:
ضعف عضلانی
خستگی
احساس مور مور شدن
بی حسی
تنگی نفس
ضربان قلب نامنظم
علائم و نشانه های هیپوکالمی چیست؟
سطوح پایین پتاسیم اغلب در افراد مبتلا به شوک هیپوولمیک به دلیل از دست دادن سریع مایعات در بدن دیده می شود. هیپو کالمی با علائم و نشانه های زیر همراه است:
ضعف
خستگی
گرفتگی عضلات
یبوست
مور مور
بی حسی
اتساع شکم
مشکلات تنفسی
تغییرات خلق و خوی
آریتمی قلبی (ریتم نامنظم قلب ) که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.