چای عناب در کنار فواید سلامتی بی نظیر خود، به طرز ظریفی شیرین است و جایگزین سالم تری برای نوشیدنیهای انرژی زا ، حاوی شکر و شیرین کنندههای مصنوعی به شمار میرود.
به گزارش خط سلامت علاقه مندان میتوانند هر زمانی از روز از این نوشیدنی جادویی لذت ببرند، چه در ساعات ابتدایی روز و چه قبل از خواب.
به طور کلی طعم چای عناب کمی ترش و شیرین است. زنجبیل نیز طعمی تند و تیز به آن میدهد. جدای از آن، میتوانیم مقداری عسل هم به این ترکیب اضافه کنیم. با این حال، طعم و مزه تا اندازه زیادی بستگی به سلیقه افراد و همچنین مقدار هر یک از مواد مورد استفاده برای تهیه نوشیدنی دارد.
چای عناب و مزایای آن
عناب کالری کمی دارد، اما سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. عناب منبع اصلی ترکیبات فنولیک است. این ترکیبات اجزای شیمیایی در منابع گیاهی هستند که میتوانند اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشند. آنها در عین حال آنتی اکسیدانهای قوی هستند، به این معنی که به مبارزه با اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در سراسر بدن کمک میکنند. تخمین زده میشود که هر ۱۰۰ گرم عناب، بین ۲۷۵ تا ۵۴۱ میلی گرم فنول دارد.
سرشار از آنتی اکسیدان
عناب سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در درجه اول شامل انواع فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و اسیدهای تری ترپنیک است. همچنین حاوی سطوح بالایی از ویتامین ث است که به عنوان آنتی اکسیدان نیز عمل میکند.
بهبود عملکرد مغز
مطالعات حیوانی نشان داده اند مصرف عناب عملکرد حافظه را بهبود می بخشد و به محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیبهای ناشی از ترکیبات تخریب کننده اعصاب کمک می کند.
حتی تحقیقات روی موشها حاکی از آن است عصاره دانه عناب میتواند به درمان زوال عقل ناشی از آلزایمر یاری برساند.
کمک به افزایش کیفیت خواب و درمان بی خوابی
عناب در طب گیاهی به طور گسترده برای بهبود کیفیت خواب و افزایش عملکرد مغز استفاده میشود. تحقیقات اخیر هم نشان میدهند که آنتی اکسیدانهای منحصر به فرد عناب ممکن است مسئول این اثرات باشند. همچنین این میوه اغلب توسط پزشکان طب سنتی برای کاهش اضطراب تجویز میشود.
کمک به حفظ سلامت قلب
عناب سرشار از پتاسیم است و سدیم کمی دارد. پتاسیم، رگهای خونی را ریلکس کرده و در نتیجه به تنظیم سطح فشار خون کمک میکند. این میوه همچنین به عنوان یک عامل ضد آتروژن عمل کرده و از رسوب چربی و گرفتگی عروق جلوگیری میکند.
تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سلولهای سرطانی
عناب ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با رشد سلولهای سرطانی مبارزه کند. در یک مطالعه معتبر مشخص شد که پلی ساکاریدهای عناب که قندهای طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی هستند، ممکن است رادیکالهای آزاد را دفع کنند، سلولهای مضر را خنثی کنند و التهاب را کاهش دهند.
کاهش سطح التهاب و رادیکالهای آزاد میتواند به پیشگیری از انواع بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲ کمک کند.
پژوهش دیگری نشان داد که لیگنینهای موجود در عناب؛ نوعی فیبر با خواص آنتی اکسیدانی، تولید سلولهای ایمنی را تقویت میکنند و سرعت خنثی سازی ترکیبات مضر توسط این سلولها را افزایش میدهند.
از جمله دیگر فواید نوشیدن چای عناب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به بهبود دستگاه گوارش و کاهش علائم یبوست
- کمک به تنظیم گردش خون
- کاهش التهاب و درد مفاصل
- کمک به بهبود استحکام استخوانها
- کمک به کاهش استرس و اضطراب
- کمک به حفظ وزن و جلوگیری از افزایش آن
- کمک به سم زدایی خون
- خواص ضد میکروبی و مبارزه با عفونتها
- کمک به افزایش رشد مو
روش تهیه چای عناب
ابتدا عنابهای خشک را آماده کنید. اگر میوهها بزرگ هستند (تقریبا ۴-۵ سانتی متر) به ۶ عدد از آنها نیاز خواهید داشت، اما اگر کوچک هستند (۲ سانتی متر)، حدود ۱۰-۱۲ عدد را باید آماده کنید. سپس آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس کنید. این مرحله برای شستشوی گرد و غبار از سطح میوهها و سهولت فرآیند برش بسیار مهم است. سپس میوههای خیس شده را از وسط نصف کرده و دانهها را جدا کنید.
برداشتن دانهها اختیاری است، اما توصیه میشود این کار را انجام دهید تا از ایجاد طعم تلخ در نوشیدنی جلوگیری شود. دانهها طعم کمی تلخ و قابض دارند که میتواند بر طعم کلی ترکیب تاثیر بگذارد. اگر مایل باشید میتوانید زنجبیل تازه را نیز برش دهید و یا از پودر آن برای نوشیدنی خود استفاده کنید. لازم به ذکر است که میتوان مقدار زنجبیل را متناسب با سلیقه خود اضافه یا کم کرد.
یک ظرف حاوی ۱ لیتر آب آماده کنید. همه مواد را داخل آن بریزید و بگذارید با حرارت متوسط رو به به بالا بجوشد. پس از جوش آمدن آب، حرارت را مقداری کم کنید و فرآیند مذکور را ۱۰ دقیقه ادامه دهید. سپس، چای را در یک لیوان شیشهای صاف کنید. میوهها را به خوبی فشار دهید تا تمام عصاره آنها خارج شود. نهایتا بعد از خنک شدن چای، میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: فرارو