
سیگار کشیدن مشکلات جسمی و روحی زیادی برای فرد ایجاد می کند.
به گزارش خط سلامت سیگار کشیدن ریسک ابتلا به بیماری های روانی را افزایش می دهد.
سیگار کشیدن و بیماری های روانی
سیگار کشیدن در ابتدا صرفاً بر اساس ارتباط آن با سرطان ریه، ناسالم اعلام شد. اما یک مطالعه جدید نشان میدهد یکی از پیامدهای سیگار کشیدن که بسیاری از مردم درباره آن ندانند، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای روانی است.
اخیراً شواهدی در حال افزایش است که نشان می دهد رابطه قوی بین سیگار کشیدن و بیماری روانی وجود دارد. با این حال محققان در مورد اینکه آیا سیگار به طور خاص باعث افسردگی یا سایر انواع اختلالات می شود یا اینکه افراد صرفاً برای رهایی از اختلالاتی که قبلاً دارند سیگار می کشند بحث می کنند.
اکنون محققان دانشگاه آرهوس نشان میدهند سیگار کشیدن خطر افسردگی و همچنین اختلال دوقطبی را تا بیش از 100 درصد افزایش می دهد. در این مطالعات حدود 90 درصد از افراد سیگاری که در مجموعه دادهها هنوز سیگاری بودند یا قبلاً سیگاری بودند، قبل از 20 سالگی سیگار کشیدن را شروع کردند. احتمال شروع سیگار پس از این سن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. ژنها به تعیین اینکه آیا سیگاری میشوید یا خیر کمک میکند.
دلایل ارتباط سیگار و اختلالات روانی
طبق تحقیقات یکی از دلایل احتمالی بروز اختلالات روانی در افراد سیگاری این است که نیکوتین باعث آسیب مغزی می شود.
نظریه دیگر این است که نیکوتین جذب ناقل عصبی سروتونین در مغز را مهار می کند . افراد مبتلا به افسردگی سروتونین کافی تولید نمی کنند. نیکوتین تولید سروتونین را در مغز فعال می کند، به همین دلیل است سیگار افراد را آرام می کند. با این حال، سیگار کشیدن مداوم با مهار سروتونین و ایجاد اضطراب و بیثباتی ذهنی، اثر معکوس دارد.
نظریه دیگر این است که سیگار باعث التهاب در مغز می شود که در دراز مدت به بخش هایی از مغز آسیب می رساند و منجر به اختلالات روانی مختلف می شود.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.