کافئین نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای کودکان چه مشکلاتی ایجاد می کند ؟

خط سلامت: متخصصان حوزه سلامت هشدار می‌دهند که مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا با غلظت بالای کافئین می‌تواند خطرات جدی برای سلامت کودکان به همراه داشته باشد.

کافئین نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای کودکان چه مشکلاتی ایجاد می کند ؟

این نوشیدنی‌ها ممکن است باعث افزایش ضربان قلب ، بی‌خوابی، اضطراب و حتی مشکلات گوارشی شوند. والدین باید توجه بیشتری به رژیم غذایی کودکان خود داشته باشند و از مصرف چنین نوشیدنی‌هایی جلوگیری کنند. همچنین توصیه می‌شود کودکان به جای این محصولات، از منابع طبیعی انرژی مانند میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنند.

به گزارش خط سلامت،متخصصان سلامت نسبت به خطرات مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا با غلظت بالای کافئین در کودکان هشدار می‌دهند.

نوشیدنی‌های انرژی‌زا حاوی موادی از قبیل کافئین ، اسید آمینه تائورین و قند هستند. این نوشیدنی‌ها با افزایش فشار خون و افزایش ضربان قلب فرد را هشیار نگه می‌دارند و سیستم عصبی را تحریک می‌کنند.

حتی در تبلیغات این محصولات دیده می‌شود که آنها برای افزایش عملکرد جسمی و ذهنی مفید هستند. اما دکتر «فلیکس اوبرهوفر»، متخصص قلب کودکان در کلینیک LMU در مونیخ، بر اساس مطالعات پزشکی نسبت به این موضوع دید انتقادی دارد.

به عقیده او، مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا به‌ویژه در صورت وجود خطرات قلبی-عروقی مانند التهاب عضله قلب، ناهنجاری مادرزادی قلب، فشار خون بالا، دیابت یا اضافه وزن به هیچ وجه به کودکان و نوجوانان توصیه نمی‌شود.

طبق دستورالعمل‌های اداره ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) کودکان و نوجوانان باید حداکثر سه میلی‌گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز مصرف کنند. قوطی ۲۵۰ میلی‌لیتری یک نوشیدنی انرژی‌زا به طور میانگین حدود ۸۰ میلی‌گرم کافئین دارد. این یعنی یک نوجوان با وزن ۵۰ کیلوگرم تنها با مصرف دو قوطی از این نوشیدنی‌ها از این حد مجاز فراتر می‌رود.

به گزارش دویچه وله، به گفته دکتر اوبرهوفر، مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند اختلالات ریتم قلب، فشار خون بالا و آسیب به عضله قلب شود.

سال‌هاست که پزشکان نسبت به خطرات قلبی-عروقی ناشی از مصرف بیش از حد این نوشیدنی‌ها در کودکان و نوجوانان هشدار می‌دهند و حتی درخواست‌هایی برای ممنوعیت فروش آنها به افراد زیر سن قانونی نیز مطرح شده است.

در لیتوانی و لتونی چنین ممنوعیتی وجود دارد. در آلمان نیز شورای شهروندی «تغییر در تغذیه» در بهار سال ۲۰۲۴ پیشنهاد تعیین یک محدودیت سنی برای فروش و مصرف این محصولات را ارائه داد.

منبع: ایسنا

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00