اکوتراپی یا طبیعتدرمانی، راهی برای بهرهبرداری از این انرژی شفابخش طبیعت است.
به گزارش خط سلامت تحقیقات نشان می دهد صرف وقت در طبیعت می تواند فواید زیادی برای سلامت جسم و ذهن داشته باشد؛ از کاهش استرس گرفته تا بهبود خواب و تقویت سیستم ایمنی بدن.
فواید اکوتراپی برای سلامت روان
اکوتراپی یا طبیعتدرمانی به فواید متعدد جسمی و روانی در طبیعت اشاره دارد. تحقیقات نشان می دهد نزدیک بودن به فضای سبز یا مناطق طبیعی می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت افراد داشته باشد.
فواید ذهنی
یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که زندگی در نزدیکی فضاهای سبز یا مناطق طبیعی، سطح سلامت روانی را افزایش می دهد. افرادی که در نزدیکی پارکها یا جنگلها زندگی میکنند، ممکن است احتمال کمتری داشته باشند که دچار اضطراب یا استرس شوند.
کاهش استرس و بهبود سلامت قلب
مطالعهای دیگر نشان داد افرادی که زمانی را به پیادهروی یا اقامت در جنگل میگذرانند، کاهش قابل توجهی در سطح کورتیزول، ضربان قلب و فشار خون خود را نشان می دهند.
کمک به علائم بیش فعالی و نقص توجه
تحقیقات دانشگاه ایلینویز نشان داد کودکان مبتلا به بیش فعالی و نقص توجه پس از گذراندن وقت در طبیعت، بهبود علائم را تجربه میکنند. فعالیتهایی که در محیطهای سبز انجام میشوند، بهویژه فضاهایی که درختها و پوششهای گیاهی را میرسانند، تأثیر مثبتی در کاهش عوارض دارند.
بهبود خواب و افزایش طول عمر
مطالعات دیگری نیز نشان میدهند سپری کردن وقت در طبیعت میتواند کیفیت خواب را بهبود بخشد، سیستم ایمنی را تقویت کند و خطرات مرتبط با استرس را کاهش دهد.
چرا طبیعت اینقدر مهم است؟
تولید ویتامین D
یکی از نتایج مثبت طبیعت، تامین ویتامین D از طریق نور خورشید است. ویتامین D با بسیاری از برخی از برخی سرطانها و مشکلات روانی مرتبط است. گذراندن وقت در آفتاب ملایم راهی عالی برای دریافت ویتامین D طبیعی است.
ورزش در طبیعت
اکثر فعالیتهای طبیعی مانند کوهنوردی، شنا، پیادهروی و قایقسواری همراه با حرکت هستند که فواید جسمی زیادی دارند. طبیعت فرصتی میدهد تا ضمن بهرهمندی از مناظر زیبا، از محیطزیستها نیز استفاده کنید.
هوای تازه
هوای داخل خانه بسیار آلودهتر از هوای بیرون است. گذراندن وقت در طبیعت فرصتی برای بهرهمندی از هوای تازه و یونهای منفی موجود در محیط بیرونی است که به آرامش و بهبود خلقوخو کمک میکند.
تقویت سلامت چشم
در کودکان، گذراندن زمان در فضای باز و کاهش استفاده از وسایل الکترونیکی میتواند به کاهش نزدیکبینی کمک کند. نور طبیعی در فضای باز به رشد صحیح چشمها کمک میکند.
تنظیم ریتم شبانهروزی
گذراندن وقت در طبیعت، بهویژه در ساعات اولیه صبح، میتوان به تنظیم سطح کورتیزول و ریتم شبانهروزی بدن کمک کند. مطالعات نشان دادهاند کسانی که صبحها نور طبیعی دریافت میکنند، شاخص توده بدنی (BMI) کمتری دارند.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است