تحقیقات جدید دانشگاه کوئین مری لندن نشان میدهد با بررسی فعالیتهای مغزی در زمانهای استراحت ذهن، میتوان احتمال ابتلا به زوال عقل را تا ۹ سال قبل از بروز علائم پیشبینی کرد.
به گزارش خط سلامت این کشف با دقت بیش از ۸۰ درصد انجام میشود و نویدبخش تشخیص زودهنگام و دقیقتر این بیماری است.
تشخیص آلزایمر از طریق رویاهای فرد
تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور چارلز مارشال، با استفاده از اسکنهای MRI عملکردی، تغییرات در شبکه حالت پیشفرض مغز (DMN) را تجزیه و تحلیل کردند. این شبکه زمانی فعال میشود که ذهن بدون تمرکز بر یک کار خاص به رویاپردازی یا یادآوری خاطرات میپردازد.
این تحقیق جدید توسط دانشگاه کوئین مری لندن نشان میدهد که تغییرات در شبکهای از مغز به نام شبکه حالت پیشفرض (DMN) میتواند برای تشخیص زوال عقل تا ۹ سال پیش از تشخیص رسمی مورد استفاده قرار گیرد. DMN شبکهای از نواحی مغزی است که در زمانهای استراحت ذهن فعال میشود، مانند زمانی که فرد در حال رویاپردازی، یادآوری خاطرات یا فکر کردن بدون هدف مشخصی است.
محققان با تجزیه و تحلیل اسکنهای MRI عملکردی از ۱۰۰۰ داوطلب، متوجه شدند که تغییرات در اتصال بین بخشهای مختلف DMN میتواند به پیشبینی زوال عقل کمک کند. این مطالعه نشان داد تغییرات در این شبکه با خطر ژنتیکی بیماری آلزایمر ارتباط دارد و میتواند زنگ خطری برای تشخیص اولیه این بیماری باشد.
یکی از یافتههای جالب این تحقیق این است که DMN یکی از اولین بخشهایی از مغز است که تحت تاثیر بیماری آلزایمر قرار میگیرد، که این بیماری شایعترین شکل زوال عقل محسوب میشود. بنابراین، بررسی این شبکه زمانی که مغز فعالیتی ندارد (مانند هنگام رویاپردازی) میتواند اطلاعات مهمی درباره وضعیت سلامت مغز ارائه دهد.
این مطالعه همچنین ارتباط بین انزوای اجتماعی و افزایش خطر زوال عقل را نشان داد، که به دلیل تاثیر انزوا بر اتصال در DMN است. این یافتهها میتوانند مسیر را برای توسعه روشهای جدیدی برای تشخیص زودهنگام زوال عقل و در نتیجه، اقدامات پیشگیرانه و درمانهای موثرتر هموار کنند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است