
مطالعات اخیر نشان میدهند ریشههای بیماری پارکینسون ممکن است عمیقتر از آنچه تصور میشد باشد و به روده مرتبط باشد. این یافته جدید که به طور فزایندهای توسط محققان تأیید میشود، میتواند به زودی به رویکردهای جدیدی برای تشخیص زودهنگام، درمان و حتی پیشگیری از بیماری پارکینسون منجر شود.
به گزارش خط سلامت دانشمندان معتقدند پروتئینهای مرتبط با پارکینسون ممکن است ابتدا در روده تجمع یافته و سپس به مغز مهاجرت کنند. این کشف میتواند به بازنگری در روشهای تشخیص و درمان این بیماری کمک کند و امیدهای تازهای برای بیماران و خانوادههای شان به همراه داشته باشد.
آیا بیماری پارکینسون ریشه در مشکلات گوارشی دارد؟
یک مطالعه جدید نشان میدهد بیماری پارکینسون، که معمولاً با علائم حرکتی مانند لرزش و سفتی همراه است، ممکن است ریشه در مشکلات گوارشی داشته باشد.
محققان دریافتهاند که افرادی که به زخم معده یا آسیبهای مشابه در دستگاه گوارش فوقانی مبتلا هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به پارکینسون دارند. این یافتهها فرضیهای را تقویت میکند که بیماری پارکینسون میتواند از روده آغاز شود و نه مغز.
به مدت طولانی تصور میشد بیماری پارکینسون، یک اختلال عصبی پیشرونده، در مغز آغاز میشود و سپس به سایر قسمتهای بدن گسترش مییابد. با این حال، مطالعات اخیر نشان میدهند که ممکن است این بیماری از روده شروع شود.
شواهد کلیدی نشان می دهد پارکینسون با مشکلات گوارشی آغاز می شود
براساس مطالعات مشخص شده است بیماران مبتلا به پارکینسون اغلب سالها قبل از بروز علائم حرکتی، مشکلاتی مانند یبوست و مشکلات بلع را تجربه میکنند.
مطالعه جدید نشان داد افرادی که به آسیب مخاطی در دستگاه گوارش فوقانی مبتلا هستند، احتمال ابتلا به پارکینسون در آینده را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
همچنین نتایج برخی تحقیقات نشان داده است پروتئین آلفا سینوکلئین که در بیماری پارکینسون نقش کلیدی دارد، میتواند از روده به مغز منتقل شود و به تشکیل تجمعات سمی کمک کند.
به علاوه عصب واگ که روده را به مغز متصل میکند، ممکن است مسیر اصلی انتقال پروتئین آلفا سینوکلئین باشد. مطالعات نشان دادهاند قطع این عصب میتواند از بروز علائم پارکینسون در موشها جلوگیری کند.
نتیجهگیری
این مطالعه جدید شواهد قویای را ارائه میدهد که نشان میدهد بیماری پارکینسون ممکن است از روده آغاز شود. این یافتهها درک ما از این بیماری را تغییر میدهند و به ما امید میدهند که در آینده بتوانیم درمانهای موثرتر و حتی روشهایی برای پیشگیری از پارکینسون پیدا کنیم.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است