نتایج یک پژوهش نشان داد: کودکان 9 تا 11 سالهای که معتقدند والدین شان بیش از حد به گوشیهای هوشمند وابسته هستند، بیشتر در معرض مشکلات اضطراب ، تمرکز و بیشفعالی قرار دارند.
به گزارش خط سلامت نتیجه این مطالعه گسترده ارتباط مستقیم بین میزان استفاده والدین از گوشیهای هوشمند با مشکلات روانی کودکان را تایید کرد.
چرا اعتیاد والدین به گوشیهای هوشمند، سلامت روان کودکان را به خطر میاندازد؟
وقتی والدین به جای توجه به نیازهای عاطفی و فیزیکی کودکان شان، دائماً مشغول گوشیهای هوشمند خود هستند، پیامی ناخودآگاه به کودکان میدهند که اهمیت چندانی ندارند. این بیتوجهی میتواند منجر به احساس ناامنی، اضطراب و مشکلات رفتاری در کودکان شود.
آسیب های ناشی از اعتیاد والدین به گوشی هوشمند
افزایش اضطراب
کودکان احساس میکنند که مورد توجه قرار نمیگیرند و این میتواند منجر به اضطراب و نگرانی شود.
مشکلات تمرکز
بیتوجهی والدین میتواند باعث شود کودکان نتوانند روی کارهای خود تمرکز کنند و مشکلات یادگیری پیدا کنند.
بیشفعالی
برخی کودکان ممکن است برای جلب توجه والدین، رفتارهای بیشفعالی از خود نشان دهند.
توصیه هایی برای والدین
والدین باید تلاش کنند تا زمان بیشتری را با کیفیت با فرزندان خود سپری کنند و از گوشیهای هوشمند در هنگام تعامل با آنها اجتناب کنند.
تعیین زمانهای مشخص برای استفاده از گوشیهای هوشمند میتواند به کاهش وابستگی به آنها کمک کند.
همچنین والدین میتوانند به کودکان خود آموزش دهند که چگونه با احساسات منفی مانند اضطراب و خشم مقابله کنند.
استفاده بیش از حد از گوشیهای هوشمند توسط والدین میتواند عواقب جدی برای سلامت روان کودکان داشته باشد. والدین باید آگاه باشند که این مشکل رو به رشد است و برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی، باید اقدامات لازم را انجام دهند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است