آیا گوشی های هوشمند روی حافظه تاثیر می گذارند؟
به گزارش خط سلامت استفاده بیش از حد از تلفن همراه به خودی خود ارتباط مستقیمی با از دست دادن حافظه ندارد .
با این حال اگر منجر به کیفیت خواب نامناسب، افزایش استرس یا کاهش زمان صرف شده در فعالیت های تحریک کننده ذهنی شود، می تواند به طور غیرمستقیم بر حافظه و عملکرد شناختی تأثیر بگذارد.
تلفن همراه و بیماری های روانی
پژوهشگران معتقدند گوشیهای هوشمند میتوانند تلاش برای شناخت بیماریهای مغزی مثل پارکینسون، آلزایمر، اعتیاد، افسردگی و درد را سرعت بخشند.
گوشیهای هوشمند با استفاده از کارتریجهای دارویی قابل تعویض لوگو مانند و بلوتوث قدرتمند کممصرف، میتواند نورونهای مورد نظر را با استفاده از دارو و نور، به مدت طولانی، هدف قرار دهد.
رضا قاضی، پژوهشگر دانشگاه کلورادو میگوید: این ابزار عصبی بیسیم، دستکاری عصبی نوری و شیمیایی بلندمدت را ارائه میکند که پیش از این، قابل دستیابی نبود.
وی افزود: این فناوری به طور معنادار بر روشهای سنتی که دانشمندان علوم اعصاب استفاده میکردند تأثیر میگذارد. این روشها عمدتاً شامل لولههای فلزی سفت و فیبرهای نوری برای ارسال دارو و نور هستند.
علاوه بر محدود کردن حرکت شرکتکنندهها به خاطر ارتباط فیزیکی با تجهیزات پرحجم، ساختار نسبتاً سفت آنها در طول زمان موجب آسیب به بافت نرم مغز میشود؛ بنابراین باعث میشود برای کاشت بلندمدت مناسب نباشند.
با اینکه به کارگیری میلههای نرم و صفحههای بیسیم، باعث کاهش عوارض جانبی شده است ولی راهحلهای پیشین به خاطر ناتوانیشان در انتقال دارو برای مدت طولانی و همچنین تنظیمات کنترل پیچیده و حجیمشان محدود بودند.
برای دستیابی به انتقال داروی بیسیم و طولانیمدت، دانشمندان باید چالش حیاتی تخلیه و تبخیر داروها را حل میکردند. محققان مؤسسه علوم و فناوریهای پیشرفته کره و دانشگاه واشنگتن در سیاتل با همکاری یکدیگر، ابزاری با کارتریجهای دارویی قابلتعویض ساختند که به دانشمندان علوم اعصاب اجازه میدهد مدارهای مغزی خاصی را برای چند ماه بررسی کنند بدون آنکه نگران تمام شدن داروها باشند.
این کارتریجهای دارویی پلاگ و پلی (plug-n-play) با یک لوله نرم و بسیار نازک (به قطر یک موی انسان) درون یک کاشت مغزی موش سوار شدند.
این وسیله شامل کانالهای ریزسیال و الایدیهای بسیار کوچک (کوچکتر از یک دانه نمک) برای دوز دارو و انتقال نور نامحدود بود.
دانشمندان علوم اعصاب با یک کنترلگر که رابطی ساده و خوشساخت در یک گوشی هوشمند است، میتوانند بهراحتی هر ترکیب یا توالی خاصی از نور و دارو را در حیوان دارای کاشت منتقل کنند بدون نیاز به اینکه حیوان به طور فیزیکی داخل آزمایشگاه باشد.
با استفاده از این وسیلههای عصبی بیسیم، پژوهشگران همچنین میتوانند مطالعات حیوانی کاملاً خودکار راهاندازی کنند. رفتار یک حیوان میتواند به طور مثبت یا منفی بر رفتار سایر حیوانات از طریق انتقال شرطی نور و یا دارو تأثیر بگذارد.
جاوونگ جیونگ میگوید: «این وسیله انقلابی، ثمره طراحی الکتریکی پیشرفته و مهندسی ماکرو و نانوی قدرتمند است. ما بر آنیم که این فناوری را پیشرفت دهیم تا بتوانیم از کاشت مغزی در کاربردهای بالینی استفاده کنیم.»
درمان با گوشیهای هوشمند
مایکل بروچاس، استاد هوشبری و پزشکی درد و داروشناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن گفت این فناوری به پژوهشگران به طرق زیادی کمک خواهد کرد.
او گفت: گوشیهای هوشمند به ما اجازه میدهد بتوانیم بهتر بنیان مدار عصبی رفتار را مجزا کنیم و بفهمیم چطور تنظیمکنندههای خاص در مغز، رفتار را به طرق مختلف کنترل میکنند.
ما همچنین مشتاقیم از گوشیهای هوشمند برای مطالعات داروشناسی استفاده کنیم که میتوانند به ما در توسعه درمانشناسی درد، اعتیاد و مشکلات عاطفی کمک کنند.
پژوهشگران از الکترونیک نرم برای وسیلههای قابلپوشیدن و قابلکاشت استفاده میکنند و دانشمندان علوم اعصاب در آزمایشگاه بروچاس در دانشگاه واشنگتن در حال مطالعه مدارهای مغزی هستند که استرس، افسردگی، اعتیاد، درد و دیگر اختلالات روانپزشکی را کنترل میکنند.
این تلاش مشترک بینالمللی میان مهندسان و دانشمندان علوم اعصاب در طول دوره مداوم سهساله و دهها تبادلات طراحی باعث اعتباریابی موفق این کاشت مغزی قدرتمند در موشها شد. پژوهشگران معتقدند این کاشت میتواند شناخت مغز و اختلالات آن را سرعت دهد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.