در 3 موقعیت مغز به ما دروغ می گوید

خط سلامت: چرا مغزتان به شما دروغ می گوید؟ یکی از دلایلی که این اتفاق می افتد نیاز مغز به حفظ وضعیت موجود به عنوان مکانیزم بقا است.

در 3 موقعیت مغز به ما دروغ می گوید

اما در قفل کردن تفکر خود، در برابر فرصت های رشد مقاومت می کنید. این تفکر را "مضرات" می نامم. این روش مغز شما را متقاعد می کند که اظهارات جزئی یا نادرست حقیقت هستند. این طور ذهن شما به شما دروغ می گوید.

به گزارش از خط سلامت مغز ما از طریق تکامل برای تمرکز بر منفی سختگیر شده است . انسان بدوی که به دوران ماقبل تاریخ برمی‌گردد باید قادر به ثبت تهدیدات برای اجتناب از خطر و افزایش نرخ بقا بود. افرادی که بیشتر با خطر (محرک های منفی) سازگار بودند، مدت بیشتری زنده ماندند و ژن های خود را منتقل کردند.

چرا مغز به ما دروغ می گوید؟

مغز وقوع حوادث را به اشتباه یادآوری می کند؟ مطالعات اخیر در پاسخ به این سوال عوامل فریبکاری مغز و مخدوش کننده حافظه را برجسته می کند.

 خاطرات با گذشت زمان مرتباً مخدوش می شوند، اما گاهی ممکن است مغز ساعت ها یا حتی چند دقیقه پس از وقوع رویدادی آن را به اشتباه یادآوری کند.

مطالعات اخیر سه عامل روانشناختی را برجسته می کند که نشان می دهد چه علتی وجود دارد که افراد یک رویداد را که به تازگی اتفاق افتاده به اشتباه به یاد می آورند.

خودخواهی

در تحقیق مجله Nature Communications  آمده است ، افرادی که رفتارهای خودخواهانه ای دارند، ممکن است رفتار خود را فراموش کرده و خود را بهتر ببینند یعنی در واقع درگیر فریبکاری مغز شوند.

در پنج آزمایش صورت گرفته توسط پژوهشگران، بیش از 3 هزار و صد شرکت کننده پولی را بین خود و شرکای ناشناس تقسیم کردند. سپس ، در یک آزمایش غافلگیرانه ، از آنها خواسته شد تا به یاد بیاورند که چه مقدار پول داشته اند. به طور کلی ، شرکت کنندگان تمایل داشتند که سخاوتمندانه تر از آنچه بوده است را بخاطر بسپارند .

طرحواره ها

ساختارهای ذهنی که به ما کمک می کنند، جهان را درک کنیم به اصطلاح طرحواره نام دارند که ممکن است ما را به یادآوری نادرستی از اطلاعات مغایر با نظرات قبلی سوق دهد.

در یک آزمایش منتشر شده در تحقیقات ارتباطات انسانی ، شرکت کنندگان مجموعه ای از آمار مربوط به مسائل اجتماعی را مشاهده کردند وقتی از آنها خواسته شد بعداً اعداد و ارقام و رابطه بین آنها را به خاطر بسپارند ، با دقت بیشتری مواردی را که با دیدگاه های رایج همزمان بوده اند به یاد می آوردند مانند اینکه ازدواج همجنسگرایان در سال های اخیر مورد حمایت واقع شده است. 

اما هنگامی که این آمار با اعتقادات رایج در تضاد بود مانند اینکه مهاجرت در مکزیک در دهه گذشته افزایش یافته است ، در حالی که افزایش نیافته بود، احتمال اینکه آمار را به طور دقیق به خاطر بیاورند ،کمتر است.

جیسون کرونل ، نویسنده تحقیق ، که در مورد ارتباطات در دانشگاه ایالتی اوهایو تحقیق می کند ، توضیح می دهد: "تعصبات قبلی می تواند خاطرات ما را تحریف کند."

مشاهده حافظه به عنوان فرآیندی ترمیمی که به طرحواره ها متکی است "ممکن است باعث شود افراد تمایل بیشتری به بررسی دقیق خاطرات خود داشته باشند."

سرایت اجتماعی

بر اساس تحقیقات منتشر شده تعامل با دیگران می تواند حافظه را از طریق روند سرایت اجتماعی تحریف کند .

 در دو آزمایش ، شرکت کنندگان لیست کلمات را به خاطر سپردند ، سپس برای یادآوری آنها با دیگران همکاری کردند. اما شرکت کنندگان مجموعه واژه های یکسانی را ندیده بودند.

 هنگامی که چند نفر دیگر از اعضای گروه کلمات را به یاد می آوردند ، شرکت کنندگان به طور قابل توجهی بیشتر به دروغ گزارش می کردند که آنها نیز این کلمات را در اختیار داشته اند.

ما تمایل داریم حافظه را مانند یک رایانه در نظر بگیریم. اما آنچه در مورد گذشته به یاد می آورید در تعامل شما با دیگران شکل می گیرد.

 از جنبه روشن، آزمایش یادآوری افراد قبل از انجام وظیفه همکاری باعث می شود که کمتر قربانی بیماری های اجتماعی شوند.

هیرست توضیح می دهد: اگر به طریقی اطلاعات را از قبل بازیابی کنید ، ممکن است حساسیت کمتری داشته باشید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان