ورزش در کاهش استرس و اضطراب چه تاثیری دارد؟

خط سلامت: آیا ورزش استرس و اضطراب را کاهش می دهد؟ ورزش و سایر فعالیت های بدنی باعث تولید اندورفین – مواد شیمیایی در مغز می شود که به عنوان مسکن طبیعی عمل می کند – و همچنین توانایی خواب را بهبود می بخشد که به نوبه خود استرس را کاهش می دهد.

ورزش در کاهش استرس و اضطراب چه تاثیری دارد؟

مدیتیشن، طب سوزنی، ماساژ درمانی، حتی تنفس عمیق می تواند باعث شود بدن اندورفین تولید کند.

به گزارش خط سلامت ورزش کردن راهی ساده برای کاهش عوارض منفی ناشی از استرس و اضطراب است.

 پژوهش ها نشان داده است ورزش کردن پیامدهای منفی استرس و اضطراب مانند: بی خوابی، بی قراری، نشخوار فکری و افت شاخص های سلامت جسمانی را خنثی می کند.

نقش ورزش در کاهش استرس 

پژوهش ها نشان داده است از هر 4 نفر، یک نفر از استرس و اضطراب بالا رنج می برد. قرار گرفتن در معرض استرس و اضطراب مزمن مراجعه هرچه سریع تر به یک روانشناس بالینی را می طلبد.

علاوه بر این پژوهش ها نشان داده است ورزش کردن راهی مناسب است که به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند. اگرچه ورزش کردن، هرگز نمی تواند جایگزین درمان های روانشناختی شود، ولی پژوهش نشان داده است ورزش کردن  نقش مهمی در افزایش روحیه و کاهش استرس و اضطراب ایفا می کند.

تاثیرات مثبت ورزش کردن

چندین مطالعه تحقیقاتی که در آلمان و آمریکا انجام شده است نشان داده است تعداد حملات ترس و اضطراب در افرادی که به طور منظم به میزان حداقل 30 دقیقه ورزش آئروبیک ( بخصوص پیاده روی سریع و دویدن) انجام می دهند بسیار کمتر است.

تاثیرات مثبت ورزش کردن عبارت است از:

فرم مناسب بدنی

علاوه بر بالا بردن تحمل سیستم گردش خون و قلب برخورداری از یک تیپ مناسب فیزیکی بسیار تاثیر مثبتی بر اضطراب و ترس به خصوص در موارد ترس از اجتماع دارد.

تاثیر بر انتقال دهنده های عصبی در مغز

ورزش کردن تاثیر مثبتی بر افزایش سطح دوپامین، سروتونین، نورآدرنالین و گابا آمینواسید (GABA) دارد. ترشح این قبیل مواد شیمیایی به نوبه خود منجر به کاهش استرس و اضطراب می شوند.

افزایش میزان اندروفین( هورمون آرامش دهنده ) در خون

کاهش تاثیر هورمون های استرس زا از طریق تاثیر بر مسیر هیپوتالاموس – هیپوفیز – غدد فوق کلیوی

افزایش دمای بدن

ورزش کردن منجر به افزایش دمای بدن مبی شود.

بعد از یک ورزش شدید که دمای بدن 2-1 درجه افزایش می یابد بدن در حالی آرامش بخش فرو می رود و استرس و اضطراب کاهش می یابد. درست مانند زمانی که در سونا استراحت می کنید.

کاهش حواس پرتی

ورزش کردن، منجر به افزایش تمرکز می شود.

در طی ورزش مثل دوچرخه سواری، دویدن یا پیاده روی سریع، سبب کاهش تمرکز بر استرس و اضطراب می گردد.

تاثیر رفتاری و ذهنی

در بعضی از بیماران که دچار استرس و اضطراب هستند از افزایش ضربان قلب و عرق ریزش تصوری بسیار ترسناک دارند و آن را گاهی با حالت مرگ یکسان می دانند.

این افراد در طی ورزش کردن شدید افزایش ضربان قلب و عرق ریزش را به عنوان یک واکنش طبیعی بدن تجربه می کنند و ترس ناشی از حالات فیزیکی و عصبی به تدریج در آنها از بین خواهد رفت.

نسخه ورزشی جهت درمان استرس و اضطراب

ورزش آئروبیک یا هوازی در واقع فعالیتی است که طی انجام آن ضربان قلب به میزان 80-60 درصد بیشتر از ضربان عادی فرد باشد. برای مثال اگر در حالت عادی تعداد ضربان قلب در یک دقیقه 60 باشد باید حداقل 96 و حداکثر به 108 ضربان در دقیقه برسد.

ورزش آئروبیک یکی از بهترین و موثرترین ورزش ها برای کاهش استرس و اضطراب است و باید به طور منظم حداقل 30 دقیقه و سه روز در هفته به صورت های مختلف پیاده روی تند، دویدن آهسته، دوچرخه سواری یا شنا باشد.

چندین مطالعه نشان داده است که کسانیکه پیاده روی تند ویا دویدن را طی 8 هفته به طور منظم انجام داده اند تاثیر بسیار خوبی را مشاهده نموده اند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان