خشم یک حالت هیجانی است که اگر با رفتار پرخاشگرانه همراه شود، پیامدهای منفی برای سلامت روان و جسم دارد.
به گزارش خط سلامت خشم منجربه تحریک سیستم عصبی سمپاتیک می شود و به این ترتیب ضربان قلب و فشار خون افزایش می یابد.
ممکن است توسط محرکی کوچک، مانند گرفتار شدن در ترافیک، مشاجره در محل کار یا بسیاری دلایل دیگر، احساس خشم را تجربه کرده باشید. از آنجا که خشم بالقوه می تواند روابط و سلامت روان فرد را تحت تاثیر قرار دهد، آشنایی با روش های کنترل خشم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
خشم چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟
خشم یکی از اصلی ترین هیجانات انسان است و اغلب به عنوان پاسخی طبیعی و سالم به شرایط سخت تلقی می شود. با این حال، عصبانیت سطح استرس را تا حد زیادی افزایش می دهد و منجر به انواع مشکلات سلامتی از جمله ضعف سیستم ایمنی، سردرد، میگرن و افزایش خطر حملات قلبی می شود.
خشم نه تنها یک واکنش عاطفی، بلکه یک واکنش بدنی است. ماهیچه ها در نتیجه خشمگین شدن منقبض می شوند، فک سفت می شود و حتی ممکن است دندان ها به هم فشرده شوند.
تمرینات کنترل خشم
برخی از تمرینات کنترل خشم عبارتند از:
تمرینات تنفس عمیق
تنفس عمیق به آرامش بدن کمک می کند.
بهترین کار برای اجتناب از پیامدهای ناخوشایند خشم این است که خود را از موقعیت خارج کنید و به یک نقطه آرام بروید که بتوانید افکارتان را سازماندهی کنید. چشمان خود را ببندید، راحت بنشینید (یا دراز بکشید)، کف دست را روی شکم خود قرار دهید و نفس عمیق بکشید و روی هوایی که وارد ریه های شما می شود تمرکز کنید. پس از کمی مکث به آرامی نفس بکشید. ذهن خود را آگاه، عضلات را آرام و تنفس را متمرکز نگه دارید.
بوکس
اگر باشگاه می روید با پوشیدن دستکش بوکس و مشت زدن به کیسه بوکس، عصبانیت خود را از بین ببرید. بوکس و تمریناتی از این قبیل به تخلیه خشم کمک می کنند.
پیاده روی سریع
20 دقیقه پیاده روی سریع داشته باشید تا ذهن خود را آرام کنید. پیاده روی روشی خوب برای تناسب اندام است و همچنین راهی عالی برای افزایش چابکی و کاهش هورمون های استرس است که به کنترل خشم نیز کمک می کند.
طناب زدن
طناب زدن یکی از تمرینات ورزشی مستلزم تمرکز است که به کنترل خشم کمک می کند.
آرامش پیشرونده
روی زمین یا تشک دراز بکشید و آگاهانه یک گروه عضلانی خود را در یک زمان منقبض و شل کنید. این تمرین آرامش بخش استرس، عصبانیت و تنش را کاهش می دهد. به یاد داشته باشید که نفس عمیق بکشید و به بدن خود توجه کنید.
برای کنترل خشم به دنبال کمک باشید
اگر متوجه شدید که عصبانیت شما خیلی اوقات از کنترل خارج می شود، آن را به عنوان زنگ خطری برای دریافت کمک حرفه از روانشناس بالینی در نظر بگیرید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.