کندن پوست بصورت مکرر و شدید، در برخی موارد با اختلال وسواس فکری جبری ( OCD ) همراه است.
به گزارش خط سلامت افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیستیک (ASD) یا اختلال نقص توجه بیش فعالی ( ADHD ) در معرض خطر بیشتری برای کندن مکرر پوست هستند.
کندن پوست و مشکلات سلامت روان
کندن پوست نوعی رفتار تکراری متمرکز بر بدن است که در آن فرد دائماً پوست خود را می کند. این وضعیت گاهی اوقات به خونریزی یا ایجاد زخم و اسکار منتهی می شود.
کندن پوست در شرایط استرس زا
افرادی که توانایی کمی برای مدیریت هیجانات خود دارند و معمولا نمی توانند به شیوه ای کارآمد چالش های زندگی را حل کنند، از کندن پوست به عنوان یک مکانیسم مقابله با استرس که در نهایت به یک عادت تبدیل می شود، استفاده می کنند.
علائم کندن پوست چیست؟
برداشتن پوستهها، اسکارها، زخمها یا پوست سالم بهطور منظم، که به نوبه خود میتواند منجر به بریدگی، زخم، خونریزی، جای زخم یا عفونت شود و به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشد.
صرف زمان زیاد برای کندن پوست که زندگی اجتماعی یا حرفه ای فرد را مختل می کند.
اجتناب از حضور در محیط های عمومی و اجتماعی به دلیل خودآگاهی در مورد ظاهر پوست
کندن پوست به گونه ای است که در زمان استرس، اضطراب یا افسردگی به طور تصاعدی افزایش می یابد.
چگونه کندن پوست را درمان می کنید؟
کندن پوست با مسائل مربوط به سلامت روان مرتبط است و درمان آن بستگی به علل زمینهای دارد.
روان درمانی
درمان شناختی رفتاری
این درمان به فرد کمک می کند تا محرک ها را بشناسد و روش های کنترل رفتار کندن پوست را بیاموزد. هدف آموزش مجدد مغز برای ایجاد الگوهای رفتاری جدید است.
مواجهه درمانی
مواجهه درمانی برای کندن پوست، شامل کمک به فرد برای مقابله با ترس های خود از طریق قرار دادن او در معرض محرک ها و آموزش روش های جدید برای مقابله است.
آموزش تغییر عادت
آموزش تغییر عادت نوعی رفتار درمانی است که در آن عادت های ناسالم با عادات سالم جایگزین می شوند. برای مثال، درمانگر ممکن است به جای کندن پوست، توپی را در اختیار فرد قرار دهد تا آن را فشار دهد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.