اضطراب که در دوران بارداری توسط بیش از 20 درصد افراد گزارش می شود، برای والدین و کودک مضر است. به عنوان مثال، می تواند خطر زایمان زودرس و کاهش وزن نوزاد را افزایش دهد.
به گزارش خط سلامت زنان باردار مبتلا به اضطراب دارای سطوح بالاتری از سلول های ایمنی خاص به نام سلول های T سیتوتوکسیک هستند. این سلول ها به سلول های آلوده یا آسیب دیده در بدن حمله می کنند.
اضطراب و ایمنی
اضطراب بر عملکرد سیتم ایمنی بدن تاثیر می گذارد.
بر اساس تحقیقات جدید انجام شده دانشگاه جان هاپکینز و محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا ، سیستم ایمنی زنان باردار مبتلا به اضطراب از نظر بیولوژیکی با زنان باردار بدون اضطراب متفاوت است.
تغییرات ایمنی در طول بارداری
در یک مطالعه مشخص شد زنان مبتلا به اضطراب تفاوت هایی را در فعالیت نشانگرهای ایمنی که در خون گردش می کنند نشان می دهند. این اولین مطالعه شناخته شده ای است که رابطه اضطراب را با مسیر تغییرات ایمنی در طول بارداری و دوره پس از زایمان ارزیابی می کند.
زنان مبتلا به اضطراب دارای سیستم ایمنی متفاوتی نسبت به زنان سالم در دوران بارداری و پس از زایمان هستند
در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن تغییر میکند تا جنین را پس نزند، اما همچنان آنقدر قوی است که از عوامل بیماریزای خارجی جلوگیری کند.
اضطراب و بارداری
مطالعات نشان داده است زنان مبتلا به اضطراب در مقابل مصرف داروهای ضداضطراب مقاومت کنند، زیرا میترسند این داروها به نوزاد آسیب برساند، علیرغم شواهدی که نشان میدهد این داروها با بارداری سازگار هستند.
محققان دریافتند در زنان مبتلا به اضطراب، سطح سلول های T سیتوتوکسیک در دوران بارداری افزایش یافته و سپس در هفته های پس از زایمان کاهش می یابد. در زنان بدون اضطراب، فعالیت این سلول ها در بارداری کاهش یافته و پس از تولد نیز به کاهش خود ادامه می دهد.
این اولین شواهد واضح است که نشان می دهد فعالیت ایمنی زنان باردار بسته به وضعیت اضطراب آنها متفاوت است. دانستن اینکه سیستم ایمنی تحت تاثیر میزان اضطراب قرار دارد، اولین قدم به سوی درک عوامل بیولوژیکی مرتبط با اضطراب در بارداری و اولین گام به سوی توسعه درمانهای جدید است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.