خواب بر عملکرد جسمی و روانی افراد تاثیر می گذارد. محققان اکنون عملکردی جدید و غیرمنتظره از خواب را نشان می دهند که معتقدند می تواند چگونگی تأثیر خواب و اختلالات خواب بر عملکرد مغز، پیری و اختلالات مختلف مغز را توضیح دهد.
به گزارش خط سلامت خواب بر عملکرد کروموزوم ها تاثیر دارد.
خواب و عملکرد مغزی
خواب برای همه موجودات دارای سیستم عصبی، از جمله بی مهرگان مانند مگس ها، کرم ها و غیره ضروری است.
در مطالعه جدید منتشر شده محققان عملکرد بدیع و غیرمنتظره ای از خواب را نشان دادند به اعتقاد آن ها می تواند توضیح دهد که چگونه خواب و اختلالات خواب بر عملکرد مغز، پیری و اختلالات مغزی مختلف تأثیر می گذارد.
محققان با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری سهبعدی تایم لپس در گورخر ماهی زنده توانستند خواب را با وضوح کروموزوم واحد تعریف کنند و برای اولین بار نشان دهند که تک نورونها برای انجام تعمیرات هستهای به خواب نیاز دارند.
آسیب DNA توسط بسیاری از فرآیندها از جمله تشعشع، استرس اکسیداتیو و حتی فعالیت عصبی ایجاد می شود. سیستم های ترمیم DNA در هر سلول این آسیب را اصلاح می کند. تحقیقات نشان می دهد در طول بیداری، زمانی که پویایی کروموزوم کم است، آسیب DNA به طور مداوم تجمع می یابد و می تواند به سطوح ناامن برسد.
خواب و فعالیت کروموزوم
نقش خواب افزایش دینامیک کروموزوم و عادی سازی سطوح آسیب DNA در هر نورون منفرد است. ظاهراً، این فرآیند نگهداری DNA در طول دوره بیداری به اندازه کافی کارآمد نیست و برای تحقق نیاز به یک دوره خواب با کاهش ورودی به مغز دارد. محققان می گویند این مسئله مانند جاده است. جادهها، بهویژه در ساعات شلوغی روز، انباشته از فرسودگی میشوند، و راحتترین و کارآمدترین رفع این مشکل، زمانی که ترافیک کم وجود دارد، است.
خواب، حفظ هسته ای را در سلول های عصبی فردی تثبیت و هماهنگ می کند. محققان بهویژه از این که دریافتند کروموزومها در شب، زمانی که بدن استراحت میکند، فعالتر هستند، شگفتزده شدند، اما این افزایش فعالیت باعث میشود تا کارایی ترمیم آسیبهای DNA انجام شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.