تنهایی را همه یک مساله ای منفی می دانند اما یافته دانشمندان تمام این ذهنیت ها را رد کرده است.
به گزارش خط سلامت تحقیقات جدید دانشگاه ریدینگ رابطه پیچیده بین زمان صرف شده در تنهایی و سلامت روان را روشن می کند.
این مطالعه که در Scientific Reports منتشر شده است ، نشان میدهد تنهایی برای رفاه هم فواید و هم هزینه دارد.
محققان 178 فرد 35 ساله و بالاتر را در بریتانیا و ایالات متحده تا 21 روز پیگیری کردند. شرکت کنندگان معیارهای روزانه استرس، رضایت از زندگی، خودمختاری و تنهایی را گزارش کردند.
تنهایی و زندگی اجتماعی
نتایج نشان داد تعادل روشنی بین زمان تنهایی و زمان بودن در جمع وجود ندارد. چیزی به نام گذراندن ساعت «مناسب» در تنهایی وجود ندارد. گذراندن ساعت های بیشتر در تنهایی با افزایش احساس کاهش استرس مرتبط بود که نشان دهنده تأثیرات آرامش بخش تنهایی است.
یک روز بودن در تنهایی به احساس آزادی مربوط می شود. با این حال، تنهایی زیاد خوب نیست زیرا افراد احساس افسردگی و رضایت کمتری داشتند و این امر بر تأثیرات بالقوه انزوای اجتماعی تأکید میکرد. در مجموع، تنهایی روزمره هم رابطه مفید و هم مضر با رفاه روانی دارد.
استرس کمتر
افرادی که داوطلبانه و با انتخاب خود زمان بیشتری را در تنهایی سپری می کردند احساس رضایت شان کم نمی شد و استرس کمتری را گزارش کردند.
پروفسور نتا واینستین، از دانشکده روانشناسی و علوم زبان بالینی دانشگاه ریدینگ گفت: این مطالعه برخی از مزایایی را که تنهایی می تواند به همراه داشته باشد، برجسته می کند. زمان تنهایی میتواند باعث شود که استرس کمتری داشته باشیم و آزاد باشیم.
این مطالعه نشان میدهد گذراندن وقت به تنهایی میتواند یک انتخاب سالم و مثبت باشد.
تنهایی انتخاب شده
پروفسور نتا واینستین- Netta Weinstein - از دانشکده روانشناسی و علوم زبان بالینی دانشگاه ریدینگ می گوید: انتخاب متفکرانه تنهایی سلامتی را تقویت می کند، اما انزوای اجباری میتواند باعث تنهایی و نارضایتی شود. انتخاب تنهایی و استفاده از آن کلیدی برای ایجاد تعادل بین تنهایی در میان خواسته های زندگی مدرن است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.