پروتئین بر یادگیری و خواب تاثیر دارد / فرمول زمانی مصرف پروتئین را یاد بگیرید

خط سلامت: پروتئین و کمبود امگا 3 و اسیدهاى چرب ضرورى اگر در بدن کاهش یابند موجب آلرژی و مشکلات یادگیرى شامل کم توجهى و اختلالات بیش فعالى مى‌شود.

پروتئین بر یادگیری و خواب تاثیر دارد / فرمول زمانی مصرف پروتئین را یاد بگیرید

پروتئین با یادگیری و حافظه بر اساس آخرین یافته های علمی مرتبط است. 

به گزارش خط سلامت مصرف زیاد پروتئین موجب خواب آلودگى مى‌شود بنابراین بهتر است پروتئین را در وعده ناهار و صبحانه مصرف کرد.

تاثیر آلرژی بر یادگیری

یادگیری با خوردن پروتئین مرتبط است. طبق تحقیقات، آنچه نوجوانان مى‌خورند بر یادگیرى آنان تأثیر مى‌گذارد.

به گفته دکتر بانى جی  اسپرینگ- Bonnie J Spring- استاد پزشکی پیشگیری، روانشناسی، روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه نورث وسترن و مدیر موسسه بهداشت عمومی و پزشکی مرکز رفتار و سلامت در دانشکده پزشکی فاینبرگ ، صبحانه بیشتر از دیگر وعده‌هاى غذایى در یادگیری مؤثر است.

متأسفانه بیشتر کودکان پیش از رفتن به مدرسه به جاى مصرف پروتئین، بیشتر غذاهاى حاوى کربوهیدرات مصرف مى‌کنند. در عوض هنگام شام غذاى پُر پروتئین مى‌خورند که مانع خواب آنها مى‌شود.

پروتئین در کدام وعده؟

کودکان دبستانی به 5 وعده پروتیئن در روز نیاز دارند که باید در صبحانه و ناهار مصرف شود. منابع غذایى پروتئینى شامل گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و حبوبات است. رژیم های غذایی صرفا گیاهی براى بچه‌ها توصیه نمى‌شود زیرا حفظ توازن پروتئین در بدن بدون مصرف گوشت مشکل است. همچنین کودکان به اسیدهاى چرب اشباع نشده موجود در ماهى نیاز دارند. این چربی هاى اشباع نشده به سلول هاى مغز و دیگر اعضاى بدن مى‌رسند.

کربوهیدرات برای کودکان

کودکان دبستانی روزانه به 7 وعده کربوهیدرات و در هر وعده (نصف فنجان حبوبات، ماکارونی یا برنج یا یک برش نان گندم) نیاز دارند.

به علاوه 5 وعده میوه و سبزیجات (هر وعده نصف فنجان میوه‌هاى ریز شده و رنگارنگ) نیاز دارند. ترکیب کربوهیدرات ها (گندم، حبوبات، ماکارونی و سبزیجات) با غذاهاى حاوى پروتئین موجب یک تغذیه متعادل‌تر شده و کودک را هوشیار مى‌کند.

زمانی که کودکان رفتن به مدرسه را آغاز مى‌کنند، بیش از 50 درصد کالرى مصرفى آنها، روزانه صرف این کار مى‌شود. برخلاف دیگر اعضاى بدن مغز 24 ساعته کار مى‌کند و گلوکز (قند ساده‌اى که هنگام هضم کربوهیدرات ها به وجود مى‌آید) تنها سوختى است که مغز براى فعالیت نیاز دارد. در حالی که سلول هاى دیگر بدن، پروتئین و چربی ها را به گلوکز تبدیل مى‌کنند، ولی سلول هاى مغزی نمى‌توانند این کار را انجام دهند.

چربی ها در غذای کودکان

کودکان دبستانی به 5 وعده چربی در روز نیاز دارند که شامل یک قاشق چایخورى روغن یا سس مایونز و یک قاشق چایخورى کره است. شاید از مصرف چربى واهمه داشته باشید، ولی باید انواع خوب آن را براى حفظ یادگیرى مورد استفاده قرار دهید دو سوم نیاز به چربی باید از روغن های گیاهی (کانولا، زیتون، سویا، ذرت، آفتابگردان و … ) و گردو بوده و بیش از یک سوم آن را چربی هاى اشباع مانند کره پاستوریزه تشکیل دهد.

کمبود اسیدهاى چرب ضرورى موجب آلرژی هایى از قبیل آسم و اگزما و همچنین بیش فعالى می شود، اما این عوارض را مى‌توان با مصرف مکمل هاى اُمگا-3 که در روغن ماهى به مقدار فراوان وجود دارد، کنترل کرد.  برای ورود به صفحه اینستاگرام دکتر مریم سامانی کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان