به گزارش خط سلامت یک مطالعه جدید نشان می دهد، انجام برخی تمرین ها، بازیابی مهارت های مختل شده در اثر سکته مغزی را ممکن می کند.
سکته مغزی و فعالیت های حرکتی
قشر حرکتی، محرک اصلی تمام حرکات، با به کارگیری انواع اهداف در سیستم عصبی، فعالیت حرکتی قسمت های مختلف بدن را کنترل می کند؛ همچنین مخچه، بخشی از مغز است که بیش از نیمی از نورون های کل بدن را در خود جای می دهد و در فعالیت های حرکتی نقش مهمی ایفا می کند. با این حال، مکانیسم زیستی پشت پرده فعالیت هماهنگ بین قشر حرکتی و مخچه که به عنوان یک مهارت حرکتی ظریف شناخته می شود، به طور کامل درک نشده است.
بهبود فعالیت های حرکتی
در یک آزمایش روی گروهی از موشهای سالم، محققان فعالیت های قشر حرکتی و مخچه را بهطور مرتب ثبت کردند. در این پژوهش موش ها به مدت پنج روز برای انجام یک فعالیت حرکتی، تحت آموزش قرار گرفته بودند.
در ادامه محققان فعالیت عصبی موش ها از روزهای اولیه تمرین با روزهای پایانی مقایسه کردند تا ببینند با کسب مهارت و انجام تمرین های حرکتی آیا عملکرد مغز تغییر می کند؟
محققان دریافتند پس از انجام فعالیت های حرکتی، نوساناتی با فرکانس پایین همزمان در دو ناحیه قشر حرکتی و مخچه ثبت می شود.
جالب توجه است که تیم تحقیقاتی، ایجاد فعالیت نوسانی با فرکانس پایین را در موشهایی که طی پنج روز تمرین حرکتی نداشتند؛ مشاهده نکردند.
کاهش عوارض ناشی از سکته مغزی
تحقیقات نقش مهارت آموزی را در ارتقاء فعالیت های حرکتی نشان داده است. نتایج حاصل از پژوهش روی نمونه های حیوانی، رویکرد تحریک الکتریکی مغز، برای ارتقای فعالیت حرکتی انسان پس از سکته مغزی را مورد توجه قرار داده است. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.