به گزارش خط سلامت باورهای غلط باعث می شود انسان ها از تجارب یکسان، برداشت متفاوتی داشته باشند؛ مثلاً کسی که زندگی را با ارزش می داند و لحظات آن را مانند هدیه گرانقدر می داند که به او ارزانی شده است؛ با کسی که جهان را ناامن و غیر قابل پیش بینی می داند متفاوت رفتار می کند.
رشد باورهای غلط
یک نگاه آرمانی این است که تفکر باید عاری از باورهای غلط باشد و باورها باید بی طرفانه و بر اساس حقایق خام شکل بگیرند. ما انتظار داریم که در تمام ابعاد زندگی اعم از روابط حرفه ای، اجتماعی و عاطفی باورها بدون سوگیری و بر اساس واقعیت های قابل مشاهده باشد، با این حال تحقیقات جدید نشان میدهد که عقاید آدمی در بسیاری از موارد دچار سوگیری می شود و واقعیت را تحریف می کند و بستری برای رشد باورهای غلط ایجاد می کند
چرا تغییر باورهای غلط سخت است؟
باور های مختلف از جمله باورهای غلط، عمیق ترین بخش از نظام عقیدتی انسان هستند.
در یک مطالعه که اخیرا منتشر شده است، مشخص شد برخی افراد باورهای غلط خود را کاملا درست می دانند و چون به آن ها عادت کرده اند نمی توانند به یکباره آن ها را تغییر دهند. این افراد دایما در تلاش هستند تا باورهای غلط خود را توجیه کنند.
زیر سوال بردن باورها
تغییر باورهای غلط به یکباره اتفاق نمی افتد، باورها در اثر تجارب مختلف زندگی شکل می گیرند و در عمق شناخت فرد جای دارند؛ بنابراین تغییر آن ها سخت است.
با این وجود، یک راه برای تعدیل باورهای غلط این است که فرد پیش از آنکه باورهایش را عین حقیقت بداند، آن ها زیر سوال ببرد. یعنی فرد بجای آنکه فورا بر اساس باور خود عمل کند، کمی در مورد آن فکر کند و شواهدی که باورش را رد می کند و به چالش می کشد مد نظر قرار دهد. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.