محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در جلسهای با مسئولین بسیج دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در ایران برخلاف کشورهای غربی، سالمندی جمعیت پیش از فرآیند توسعه یافتگی رخ داده است. به عبارت دیگر، کشورهای دیگر ابتدا توسعه یافتهاند و سپس با کاهش جمعیت روبهرو شدهاند، اما ما این روند را طی نکردهایم.
به گزارش خط سلامت وی با اشاره به قوانین موجود در حوزه جمعیت بیان کرد: قانون جوانی جمعیت شامل 43 ماده در حوزه بهداشت است که حمایت از خوابگاههای متاهلین، زوجین نابارور، اعطای وامها و... را دربرمیگیرد.
ظفرقندی ادامه داد: نرخ باروری در حال حاضر از 2.01 در سال 95 به 1.66 رسیده است و اگر این رقم به 1.1 برسد، در چاله و چاه جمعیتی گرفتار خواهیم شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کاهش شدید تعداد ولادتها در کشور در سالهای گذشته گفت: طبق بررسیها، در سال 1403 برای اولین بار در تاریخ، میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی اضافه کرد: اگر قبول داریم که کاهش جمعیت یک بحران ملی است، باید بدانیم که این مسئله نیازمند عزم ملی است. رویکرد ما در افزایش جمعیت باید علمی باشد، زیرا با شعار و اقداماتی که در سطح جهان تجربه نشدهاند، به نتیجه نخواهیم رسید. باید رویکردهای فرهنگی و اقتصادی دستگاهها تغییر کند و همه مسئولان به وظایف خود عمل کنند تا موج فرهنگی برای جوانی جمعیت ایجاد شود.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است