چرا بعضی قرص‌ها را نمی‌توان نصف کرد؟

خط سلامت:نصف کردن قرص‌ها همیشه ایده خوبی نیست! برخی قرص‌ها برای آزادسازی تدریجی دارو طراحی شده‌اند و نصف کردن آن‌ها می‌تواند عوارض جدی داشته باشد. در این مقاله به شما می‌گوییم که کدام قرص‌ها را می‌توان نصف کرد و چرا برخی دیگر را نباید نصف کنید.

چرا بعضی قرص‌ها را نمی‌توان نصف کرد؟

برخی از قرص ها را باید به طور کامل مصرف کرد، زیرا آن‌ها به آرامی آزاد می‌شوند؛ بنابراین برای محافظت از معده و جلوگیری از اتصال دو دارو به یکدیگر باید این نوع قرص‌ها را طبق تجویز دکتر مصرف کرده و از نصف کردن آن‌ها بپرهیزید. لازم به ذکر است برخی قرص‌ها دارای روکش بیرونی سخت هستند.

به گزارش خط سلامت بنابراین بلع آن‌ها کمی سخت بوده و نحوه جذب آن‌ها فرق دارد. این قرص‌ها طولانی‌تر اثر می‌کنند و بنابراین نصف کردن آن‌ها باعث سریع اثر کردنشان شده و معادل مصرف بیش از حد خواهد شد که این خطرناک است.

معمولا قرص قابل نصف کردن ، در قسمت وسط دارای یک خط جداکننده یا شیار است که بدین ترتیب تقسیم قرص مانعی ندارد. یادمان باشد قرص‌ها، کپسول‌ها و قرص‌ها با رهش طولانی‌مدت با پوشش‌های ویژه در قسمت بیرونی معمولاً نمی‌توانند شکافته یا باز شوند.

به عنوان مثال قرص‌های کلسترول و ضد افسردگی قابل نصف کردن هستند. اگر هیچ خط یا شیار روی یک قرص وجود ندارد، آن را یک پیام قوی در نظر بگیرید که قرار نیست آن را تقسیم کنید.

دارو‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند عبارتند از: قرص‌ها با رهش طولانی و بریدن یک قرص مهندسی شده برای آزادسازی آهسته دارو، تأخیر مورد نظر را تضعیف می‌کند.

در هر حال همیشه قبل از تقسیم هر قرص با یک داروساز مشورت کنید.

منبع:اطلاعات‌آنلاین
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان