راهنمای تغذیه مادران باردار برای قد بلند شدن جنین

خط سلامت: تغذیه مادر باردار نقش مهمی در رشد قد جنین دارد. مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم، ویتامین D، پروتئین و سایر مواد مغذی می‌تواند به افزایش قد کودک کمک کند. این مقاله به معرفی مواد غذایی مفید برای رشد قد جنین پرداخته و نکات مهمی را برای تغذیه در دوران بارداری ارائه می‌دهد.

راهنمای تغذیه مادران باردار برای قد بلند شدن جنین

قد بلند و یا قد کوتاه شدن جنین به ارث و وراثت مربوط می‌شود، اما مواد غذایی که مادر باردار در طول دوران بارداری خود مصرف می‌کند بر بلند قد شدن جنین تاثیر دارد. قد متوسط برای پسران شامل میانگین قد پدر و مادر به علاوه ۵/۶ سانتی‌متر و برای دختران میانگین قد پدر و مادر منهای ۵/۶ سانتی‌متر است.

به گزارش خط سلامت اگر آرزوی داشتن فرزند قد بلند را دارید، اما ژن خود و همسرتان قد کوتاه می‌باشد با تغذیه می‌توانید جنین قد بلند داشته باشید، زیرا شروع رشد از دوران جنینی آغاز می‌شود و تغذیه مادر تاثیر زیادی بر قد کودک متولد شده دارد. در این بخش مواد غذایی را معرفی می‌کنیم که بر روی بلند قد شدن جنین تاثیر می‌گذارد.

مواد غذایی دارای ویتامین A

کمبود ویتامین A در جنین سبب می‌شود که جنین رشد خوبی نداشته باشد. مادران باردار برای قد بلند شدن و رشد کافی جنین خود باید مواد غذایی سرشار از ویتامین A مانند:اسفناج، زردآلو، طالبی و... مصرف نماید.

مصرف شیر

منابع سرشار از کلسیم مانند:شیر و ماست و... در رشد طولی استخوان‌ها تاثیر گذار هستند. مادران باردار باید روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت کنند، زیرا کمبود کلسیم موجب جلوگیری از افزایش فشارخون و پوکی استخوان در مادران شده و موجب محکم شدن استخوان‌ها و دندان جنین می‌شود. تحقیقات نشان داده است که نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری روزانه ۱۵۰ میلی لیتر شیر مصرف می‌کردند، در نوجوانی قد بلندتر شده اند.

منابع دارای ویتامین D

ویتامین D برای بدن مادران بارداری ضروری است و موجب جذب کلسیم می‌شود. مادرانی که دچار کمبود این ویتامین هستند، کودکانشان در آینده نسبت به کودکان دیگر، قد کوتاه تری خواهند داشت. زنان باردار باید روزانه ۲۰۰ میلی گرم ویتامین D مصرف کنند.

مصرف این ویتامین علاوه بر قد بلند شدن جنین در رشد مغز، دستگاه ایمنی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع یک، ام اس، فشارخون بالا و مسمومیت بارداری جلوگیری می‌کند. ویتامین D در شیر، ماهی تن، زرده تخم مرغ و روغن جگر ماهی، ماهی‌های چرب مانند ساردین و سالمون و نور آفتاب وجود دارد.

خرما

خرما یک منبع غنی از پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین‌ها است، که چربی بسیار کمی دارد. مصرف خرما به تنظیم سیستم عصبی مادران باردار و جنین داخل رحمشان کمک زیادی می‌کند و سبب قد بلند شدن جنین می‌شود.

جنین برای بلند قد شدن باید از همان ابتدای جنینی خود پروتئین کافی دریافت کند. همچنین خرما سرشار از ویتامین K می‌باشد. ویتامین K سبب تقویت استخوان‌های بدن مادر باردار و جنین داخل رحم می‌شود. کمبود این ویتامین در بدن زنان باردار، باعث رشد نیافتن استخوان‌های جنین داخل رحم می‌شود.

مواد غذایی پروتئینی

پروتئین‌ها معمولا متشکل از اسید آمینه‌ها هستند، که سلول‌های بدن مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد را می‌سازند. برای اینکه جنین رشد کافی نماید باید از دوران جنینی حتما پروتئین را به مقدار مناسبی مصرف کنند.

جوانه نخود و لوبیا

جوانه نخود و لوبیاست حداقل نمایه گلایسمی را دارند و حاوی مقادیر فراوانی از ماده‌ای به نام سلنوسیستئین است که در فرآیند افزایش قد جنین تاثیر می‌گذارد. قد جنین مادرانی که در طول بارداری از این جوانه‌ها مصرف می‌کنند در مقایسه با مادرانی که جوانه نخورد مصرف نکرده، بلندتر است.

نکات مهم

برای قد بلند شدن جنین از استعمال دخانیات در دوران بارداری بپرهیزید.

برای افزایش قد جنین ریزمغذی‌ها را مصرف نمایید. درشت مغذی‌ها مانند:مواد قندی، چربی‌ها و پروتئین‌ها انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن را تأمین می‌کنند.

برای دستیابی به رشد قدی مناسب از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنید.

نان‌هایی که آرد آن‌ها به خوبی تخمیر نشده است ماده‌ای به نام فیتات دارند که مانع از جذب مواد معدنی به خصوص «روی» و کوتاهی قد می‌شود.

توجه مهم: فراموش نکنید که مثل همیشه باید تمامی موارد پیشنهاد شده به عنوان خوراکی در دوران بارداری را حتما بعد از مشورت با پزشک مصرف کنید؛ چرا که وضعیت هر کدام از شما خانم‌ها در دورن بارداری با دیگری متفاوت است و ممکن است میوه‌ای که برای یک خانم حامله مفید می‌باشد، برای دیگری مضر عمل کند.

منبع:نمناک
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان