این مدل تنفس باعث سرطان می شود

خط سلامـت: قرار گرفتن در معرض آزبست، احتمال ابتلا به نوع خاصی از سرطان سینه، سرطان ریه، حنجره و تخمدان را افزایش می دهد.

این مدل تنفس باعث سرطان می شود

آزبست ( پنبه نسوز) نامی کلی است که به گروهی از الیاف معدنی مقاوم در برابر حرارت و خوردگی اطلاق می شود. از آزبست در ساخت محصولاتی مانند: انواع مختلف عایق، خودرو و... استفاه می شود.

به گزارش خط سلامت اگر محصولات حاوی آزبست دچار مشکل شوند، الیاف ریز آزبست در هوا آزاد می شوند. هنگامی که الیاف آزبست تنفس شود، ممکن است در ریه ها گیر کرده و برای مدت طولانی در آنجا باقی بمانند. با گذشت زمان، این الیاف انباشته شده باعث التهاب بافت شده ومی توانند بر تنفس تأثیر بگذارد و منجر به بروز سرطان شود.

تنفس آزبست باعث سرطان می شود

این خطری است که پس از حادثه ۱۱ سپتامبر مطالعات آن را به خوبی نشان داده و مشخص شده است. ساختمان پلاسکو با همان مواد برج‌های دوقلو عایق شده بوده است. مرگ براثر استنشاق آزبست بسیار دردناک است و تا ده سال طول می‌کشد. تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد ساختمان‌هایی که قبل از سال ۲۰۰۰ ساخته شده‌اند اکثرا از این ماده خطرناک استفاده گسترده‌ای داشته‌اند.

در ساختمانی که ۵۴ سال قبل کار ساختش تمام شده استفاده از آزبست با دانش آن زمان امری عادی بوده است. اما اکنون تحقیقات پزشکی سرطان زا بودن این ماده را به خوبی ثابت کرده است. «آزبست» (asbestos) یا همان چیزی که نام پنبه نسوز یا پنبه کوهی می‌شناسیم یک نوع الیاف معدنی است که به‌صورت طبیعی هم پیدا می‌شود.

تا اواخر دهه ۸۰ میلادی از این ماده در بسیاری از ساختمان‌ها استفاده می‌شد اما از حدود سال ۱۹۸۰ میلادی در کشورهای صنعتی جهان استفاده آن به شدت کاهش پیدا کرده‌است. در ساختمان‌ها آزبست برای افزایش مقاومت سیمان در لوله‌های سیمانی و قطعات پوششی سقفی و همچنین به عنوان عایق حرارتی استفاده می‌شود.

این الیاف آن‌قدر کوچک هستند که می‌توانند به‌راحتی به بخش‌های عمیق‌تر ریه نفوذ کنند. هر چند در زمان خود آتش‌سوزی میزان این الیاف در هوا کم است اما در زمان عملیات آواربرداری مانند عملیاتی که در محوطه پلاسکو ادامه دارد ع آوار این قابلیت را دارد که الیاف حاوی آزبست را بار دیگر وارد هوا کند.

حتی روزها پس از حادثه ۱۱ سپتامبر نمونه‌هایی که از هوای منطقه گرفته شد، وجود سطوح بالایی از آزبست را در هوا نشان می‌داد.

همان طور که گفته شد الیاف آزبست می‌تواند به ذرات بسیار ریز و نامریی تبدیل شود. این ذرات نامریی که قطر آن‌ها کمتر از ۰٫۵ میکرون است، در هنگام تنفس به اعماق شش نفوذ می‌کنند و برای همیشه در آن جا می‌مانند.

با گذشت زمان این ذرات بر اثر تحریکات مداوم خود می‌توانند سبب بیماری‌های آزبستوز (Asbestosis)، سرطان ریه و یا بیماری مزوتلیوما (Mesothelioma) شوند که همه آن‌ها در نهایت به مرگ منتهی می‌شوند. 

بیماری‌های ناشی از استنشاق از آزبست

آزبست به خصوص زمانی خطرناک تر می‌شود که ترد و شکننده باشد. در این حالت به راحتی می‌تواند در فضا آزاد گردد. الیاف ریزتر می‌توانند برای مدّت زیادی در هوا باقی بمانند. آنها سپس از راه دهان و بینی به کیسه‌های هوایی بسیار کوچک شش‌ها رفته و باعث بیماری می‌شوند.

باید به خاطر داشته باشد: 

الیاف آزبست با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شوند.

شما نمی‌توانید بوی الیاف آزبست را استنشاق کنید.

علائم و بیماری‌های مربوط به آزبست چندین سال طول می‌کشد تا مشخص شوند.

سیگار کشیدن خطرات مربوط به آزبست را چندین برابر افزایش می‌دهد.

آزبست وقتی وارد هوا شود بسیار خطرناک می‌شود برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان