راهکارهای کنترل خشم هنگام ورزش

خط سلامت: در این مطلب به معرفی چند راهکار ساده می پردازیم که به ورزشکاران کمک می کند عصبانیت خود را به بهترین شکل ممکن، حتی در خلال حساس ترین مسابقات کنترل کنند.

راهکارهای کنترل خشم هنگام ورزش

ورزشکاران معمولا در مسابقات حساس، واکنش های رفتاری شدیدی نظیر: برخوردهای فیزیکی یا خطاهای تعمدی را از خود نشان می دهند که بیانگر سطوح بالای خشم هستند.

به گزارش خط سلامت تحقیقات نشان داده است ماهیت رقابتی برخی ورزش ها از یک سو و از سوی دیگر تاکید مربیان بر پیروزی کسب امتیاز، نقش مهمی در پرخاشگری ورزشکاران ایفا می کند.

چه چیزی باعث عصبانیت ورزشکاران می شود؟

خشم ورزشکار چه کنترل شود و چه بروز کند، ممکن است نتایج مثبت یا منفی بر عملکرد داشته باشد. رفتار تهاجمی یکی از پیامدهای خشم است که به نظر می رسد بروز آن در ورزش های تیمی به نسبت ورزش های انفرادی، در سطوح بالای عملکرد در مسابقات با انگیختگی بالا و در ورزش های برخوردی به ویژه برای مردان بیشتر دیده می شود.

همچنین در تیم هایی که مربیان شدیدا بر پیروزی تاکید دارند، استفاده از رفتار تهاجمی و تاکتیک های غیرمجاز بیشتر به چشم می‌خورد.

او ادامه داد: برای ارزیابی این که آیا رفتاری تهاجمی است یا نه، و چرا ورزشکاران این چنین عمل می کنند، مهم است که هدف و غرض از رفتار مورد توجه قرار گیرد؛ در این راستا نیز باید بعد عاطفی خشم، ابعاد انگیزشی و شناختی، بعد جسمی و بعد رفتاری مورد بررسی قرار بگیرند.

راهکارهایی برای کاهش خشم ورزشکاران

این روانشناس ورزشی با بیان این که توصیه هایی که برای کنترل خشم در ورزش ارائه می شود بیشتر بر اساس آرمیدگی و تصویرسازی تنظیم می شود، گفت: همچنین رفتارهای حمایتی و تشویقی به کارگیری تلقینات مثبت و نیز آموزش مهارت های ارتباطی می تواند به عنوان راهکارهای مستقیم در پیشگیری از خشم معرفی شوند.

او با اشاره به مقوله آگاهی از خشونت فردی، عنوان کرد: با پرسیدن سؤالاتی از ورزشکاران می توان به ارزیابی خشم آن ها پرداخت و راهکارهایی برای چگونگی مواجهه با خشونت در مسابقه ارائه داد. برخی از مهم ترین سوالاتی که آگاهی ورزشکاران را از احساسات شان افزایش می دهد، عبارت است از:

چه چیزی شما را عصبانی می کند؟

وقتی در مسابقه عصبانی می شوید چه کار می کنید؟

دوست دارید خشم و عصبانیت خود را چگونه کنترل کنید؟

چه عبارت ها یا جمله‌هایی به شما در مهار خشم کمک می کند؟ ضمن این که فرد می‌تواند از برنامه تصویرسازی استفاده کند و آن را یک یا دو بار در روز به کار گیرد. برای نتیجه بهتر هم می‌تواند آن را با صدای خودش ضبط کرده و هر روز گوش کند.

ضمیری گفت: ترس و خشونت دو هیجان قدرتمند هستند و اگر آنها را رها کنیم و در اقرار و بیانشان راحت باشیم، می توانیم بر اغلب موانع ذهنی خود غلبه کنیم و به سمت موفقیت حرکت نماییم. هر آنچه را که به سمت آن حرکت کنیم، می توانیم به آن غلبه کنیم و هرآنچه را که در مقابلش مقاومت کنیم، ممکن است شدیدتر یا مبالغه آمیزتر شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان