۷ روش کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

خط سلامت: بسیاری از افراد از اینکه ممکن است در سنین سالمندی دچار آلزایمر شوند، می ترسند. با این حال پژوهش ها نشان داده است با رعایت برخی نکات ساده می توان احتمال بروز آلزایمر را کاهش داد.

۷ روش کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

احتمال ابتلا به آلزایمر درنتیجه رعایت برخی نکات ساده کاهش پیدا می کند. برای مثال پژوهش ها نشان داده است رعایت رژیم غذایی سالم و آشنایی با راهکارهای مدیریت استرس، احتمال بروز این نوع زوال عقل را کاهش می دهد.

به گزارش خط سلامت صرف نظر از علل ژنتیکی که فرد را در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می دهد، مطالعات نشان داده است اضافه وزن، عدم مصرف میوه و سبزیجات و اعتیاد به سیگار با ابتلا به آلزایمر رابطه مستقیم دارد.

پیشگیری از آلزایمر

احساس عدم کنترل، استرس و اضطراب دارید. به نظر می‌رسد مغز شما کمی گیج شده است، تعجب می‌کنید که آیا ممکن است مشکلی پیش آمده باشد.

از نظر بسیاری، بیماری آلزایمر از این طریق شروع می‌شود. در ابتدا نادیده گرفتن آن آسان است - شما حافظه را به عنوان  لحظات ارشد رد می‌کنید، اما بدون کنترل آن‌ها ممکن است به یک بیماری جدی تبدیل شوند که می‌تواند توانایی کار، رانندگی و فعالیت‌های روزمره مانند پخت و پز و لباس پوشیدن را تحت تاثیر قرار دهد.

در نهایت، شما می‌توانید به یک مراقب وابسته شوید. به سلامت روان خود اهمیت دهید، زیرا کارهای زیادی وجود دارد که می‌تواند از آلزایمر جلوگیری کند و به آن کمک کند.

علت آلزایمر چیست؟ 

هیچ علت واحدی برای بیماری آلزایمر شناسایی نشده است. تصور می‌شود که ترکیبی از عوامل از جمله سن، ژنتیک، رژیم غذایی و سلامت عمومی باعث ایجاد آن می‌شود.

اما یک سبک زندگی سالم، که شامل هفت نکته زیر است، می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۲۰ درصد کاهش دهد و علائم آلزایمر را کاهش دهد.

این کار به سلامت قلب و سیستم عروقی شما کمک می‌کند، اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی خون مغذی به مغز شما می‌رسد تا سلامت آن را حفظ کند.

تحقیقات نشان می‌دهد ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع پنج روز در هفته یا ۲۰ دقیقه آهسته سه بار در هفته برای دریافت مزایای آن کافی است.

یک وزن سالم داشته باشید

کنترل دقیق شاخص توده بدن (BMI) با داشتن یک رژیم غذایی متعادل نیز ضروری است. اضافه وزن شما را در معرض خطر بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد که همه این‌ها احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد.

حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز بخورید

این‌ها حاوی ویتامین و آنتی اکسیدان هستند که ممکن است به محافظت از مغز شما کمک کنند.

سیگار را ترک کنید

این ضروری است، زیرا یک عادت است که می‌تواند به عروق خونی در مغز شما آسیب برساند. تحقیقات نشان می‌دهد احتمال ابتلا به این بیماری در افراد سیگاری تقریباً دو برابر افراد غیر سیگاری است.

از طرف دیگر، نوشیدن مقادیر متوسط شراب قرمز غنی از آنتی اکسیدان می‌تواند به محافظت از مغز شما کمک کند.

سطح استرس خود را مدیریت کنید

یک مطالعه نشان داد افرادی که در میانسالی زندگی پراسترس داشته اند، در سنین بالاتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند. وقت بگذارید و به خودتان استراحت دهید.

مغز خود را فعال نگه دارید

برخی از متخصصان می‌گویند، یادگیری مهارت‌های جدید می‌تواند قدرت شناختی شما را افزایش دهد و باعث شروع تاخیر در زوال عقل شود. چند مطالعه نشان می‌دهد آموزش منظم مغز تاثیر مثبتی بر حافظه دارد، اما تحقیقات بیشتری لازم است.

 کلسترول و فشار خون خود را مرتباً چک کنید

برای نگه داشتن آن‌ها در محدوده سالم گام بردارید. قلب و عروق خونی سالم برای عملکرد خوب مغز ضروری است.

علائم آلزایمر را نادیده نگیرید

از دست دادن حافظه و تغییرات خلقی را به پزشک عمومی خود اطلاع دهید. هیچ آزمایش ساده‌ای برای آلزایمر وجود ندارد. پزشک عمومی شما باید سایر مشکلات سلامتی با علائم مشابه، مانند عفونت‌ها، کمبود ویتامین، مشکلات تیروئید، تومورهای مغزی، افسردگی و عوارض جانبی داروها را در نظر نگیرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان