رژیم کتوژنیک منجر به پیری زودرس می شود

خط سلامت: کتوژنیک چیست؟ رژیم کتوژنیک ۷ روزه یک الگوی غذایی است که شامل مصرف مقادیر زیاد چربی، مقادیر کم تا متوسط پروتئین و کربوهیدرات خیلی کم است.

رژیم کتوژنیک منجر به پیری زودرس می شود

این رژیم به طور معمول روی مصرف مواد غذایی مثل کره، پنیر، تخم‌مرغ، گوشت، مغذیجات، روغن، غذاهای دریایی و دانه‌ها تمرکز دارد.

به گزارش خط سلامت محققان در مقاله ای رازی مهم و نگران کننده از یک رژیم لاغری مشهور را فاش کردند که در ادامه جزئیات این خبر را می خوانید.

رژیم لاغری کتوژنیک پیر کننده است !!

محققان دانشگاه UTHealth San Antonio، TX، اخیراً مقاله‌ای را در Science Advances منتشر کرده‌اند که به بررسی اثرات رژیم‌های کتوژنیک، همچنین به عنوان «کتو» روی موش‌ها می‌پردازد.

با افزایش نرخ چاقی در ایالات متحده، بسیاری از مردم به رژیم‌های غذایی روی می‌آورند که فکر می‌کنند می‌تواند به کاهش وزن آنها کمک کنند. رژیم کتو، که به طور سنتی برای درمان صرع استفاده می شود، یکی از این رژیم هاست که محبوبیت پیدا کرده است؛ رژیمی که شامل خوردن مقادیر بالاتر چربی در عین کاهش مصرف کربوهیدرات ها است اما ظاهرا عوارضی دارد که تا پیش از این کسی از آنها مطلع نبود، عوارضی بنام پیری قلب و کلیه.

محققانی که مطالعه فعلی را انجام دادند، با آزمایش بر روی موش‌ها، نگاهی دقیق‌تر به رژیم‌های غذایی کتوژنیک انداختند تا ببینند این رژیم چه تاثیری بر سلامتی دارد. آنها در درجه اول به این موضوع علاقه داشتند که آیا رژیم غذایی به پیری سلولی کمک می کند یا خیر.

یافته‌های آن‌ها نشان داد که هنگام مقایسه گروهی از موش‌های تحت رژیم کتوژنیک با موش‌های گروه کنترل که تحت این رژیم نبودند، موش‌هایی که رژیم‌های کتوژنیک داشتند نرخ بالاتری از پیری را در اندام‌های حیاتی بدن خود تجربه کردند.

رژیم کتو پیری سلولی را در موش ها تسریع کرد

محققان نشانگرهای مختلف سلامتی مانند کتون ها، گلوکز، حساسیت به انسولین، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین های با چگالی کم و لیپوپروتئین های با چگالی بالا را در موش ها بررسی کردند.

آنها همچنین نمونه هایی از قلب، کبد و کلیه ها را برای شواهد آسیب بررسی کردند و در نهایت دریافتند که در برخی از اعضای اصلی بدن، از جمله قلب و کلیه ها، رژیم کتوژنیک منجر به پیری سلولی سریعتر می شود.

بدترین بخش عوارض این رژیم در بردن موش‌های گروه کریسکو این بود که سلول‌های پیش ایجاد شده نمی‌میرند و وقتی سلول‌های پیر نمی‌میرند، این می‌تواند منجر به التهاب، آسیب اندام‌ها و کمک به ایجاد تومورهای خطرناک شود.

با توجه به منبع معتبر مؤسسه ملی سلامت، پیری سلولی معمولا به عنوان یک فرآیند آسیب شناخته می شود که منجر به بیماری چند سیستمی یا پیری می شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: نمناک 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان